Nûh Aleyhisselâm’a Ait Çeşitli Malûmat: Buğday Tenli, İri Yapılı, İri Gözlü, Uzunca Boylu, Uzun Sakallı, Kol ve Baldırları İnceye Yakın Şiddetli, Gadâblı, Bununla Beraber Çok Kerîm, Sabırlı, Dayanıklı, Çok Şükredici, Âbid, Zâhid, Mücahid Olup, Gece ve Gündüzde Yedi Yüz Rekâttan Ziyâde Namaz Kılardı. Keşşâf’ta; “Ey Nûh ile Beraber Gemiye Yüklediğimiz Kimselerin Zürriyeti... Doğrusu Nûh Çok Şükreden Bir Kuldur. [İsra Sûresi Üçüncü Âyet-i Kerîme]” Âyetinde Mervîdir ki; Nûh Aleyhisselâm Yemek Yedikte, Bana Bu Yemeği Yediren Allah’a Hamd Ederim, Dileseydi Beni Aç Bırakırdı. Su İçtikte, Bana Su Veren Allah’a Hamd Ederim, Dileseydi Beni Susuz Bırakırdı. Elbise Giydikte, Beni Giydiren Allah’a Hamd Ederim, Dileseydi Beni Çıplak Bırakırdı. Pabucunu Giydikte, Bunu Bana Giydiren Allah’a Hamd Ederim, Dileseydi Beni Yalınayak Bırakırdı. Büyük Abdest Bozdukta, Bana Eziyet Veren Şeyi Benden Çıkaran Allah’a Hamd Ederim, Dileseydi O Eziyet Veren Şey Çıkmazdı Demeye Devam Ederdi. Bâzıları Demiş ki; İftar Edeceği Zaman, Yemeğini Mü’minlere Arz Edip, Muhtaç iseler Onlara Verir, Kendisi Açlığa Sabrederdi. Bâzı Kitaplarda; Bin Dört Yüz Yıl Ömrünü Kara Çuldan Çadır İçerisinde Geçirip, “Ey Allah’ın Rasülu! Niçin Kerpiçten Ev Yapmazsın?” Dediklerinde, “Ben Yarın Vefât Edip Onu Bırakacağım.” Cevabını Verdi.
|