Nefis mertebelerini araştırın,tarikat ehli iseniz nefis derslerini yapın,Eger degilseniz Cenabı hakk a nefsinizin ıslah olması için dua edin.
1. Uygulama
Latife (Nefsi terbiye)
el-Melikü el-Azıymü el-Ğaniyyü el-Müteâl el-Müheymin
el-Kerîm Zül celâli vel ikrâm
Bu latifeyi meydana getiren isimler İsm-i A'zam'ın bir parçası durumundadırlar ve
çok güçlüdürler ..Vesveseleri söküp atmanın nefsani arzuları önlemenin ve
susturmanın ve bir takım acı ve sancıları dindirmenin sırları bu isimler
içerisinde saklıdır.Bu latifeye dahil olan isimlerin zikir vakti her günün bilhassa
seher vaktidir,bu isimlerle dua etmenin ve zikretmenin faydaları sayılmayacak kadar çoktur ...
Günde 21 kere zikredin bu esmalari toplu olarak..
2.Uygulama
Niyet edip Kahhar esmasi okuyun ; Niyet ettim nefsimin ıslah olmasına vesile olması niyetiyle Allah rizasi icin El Kahhar esmasini zikretmeye diyin. Ebced değeri kadar günlük okuyun saati nefis ıslahı için fark etmez.
3.Uygulama
Nefis yemeyi içmeyi çok sever bunları azaltın mümkün ise şimdiden ramazana Allah rizasi icin oruç tutun her iftardan önce dua edin.Bu zamanda yapılan dua geri çevrilmez diye okumuştum. "Allah'ım sen benim nefsimi ıslah eyle Beni Peygamber (S.a.v.) in ahlakıyla ahlaklandir." Şeklinde dua edin
Nefis : yikamadigimiz tabularımız,bırakamadigimiz dunyalik arzularımız.Nefis dünyalik seyleri sever,biz ahireti istedigimiz icin dünyaliklardan uzak duralim..70 şeytan gücünde olduğu rivayet edilir

nefis kötülüğü emrederken ilerleyen zamanlarda iyiliği emretmeye başlar bu çok ilginç kafamın basmadığı anlayamadigim bi durumdur