Elinize sağlık, Allah razı olsun.
Ben de Havas ilminin haliyle ilgili başlık açmak istemiştim, ama şu köşeye yazsam daha uygun olur heralde.
Çok birşey bildiğimden değil, gözlemlerimi anlatmak istiyorum. Havas ilmi derin bir ilimdir, pozitif bir bilim maddi duyularla ispatlanabilirliği yoktur, bu yüzden daha hassas olunmalıdır. Havas, öyle iki kitap okuyup öğrenilecek bir ilim değildir. Nasıl iki kitap okuyup doktor olunamıyorsa, doktor olmak için yüzlerce kitap, onlarca hocanın eğitimi vs.den geçiliyorsa, Havasda da durum benzerdir. Sadece ilmin kaynağı farklı olabilir, ama çaba ve talebelik aynıdır. Ama diğer taraftan şöyle düşünülebilir, basit uygulamalar avam tarafından öğrenilip yapılabilir. Ama bu onu Havascı yapmaz, nasıl iğne yapmayı bilmek sizi doktor yapmıyorsa.
Şöyle bir etrafa bakınca her yer medyum, her yer havas alimi iddiasıyla çıkanlarla dolu görünüyor. Hele internet alemi apayrı bir sıkıntı. Girin medyum sitelerine, en başlarda göreceğiniz şeyler: eski sevgiliyi geri getir, sevgilini kendine bağla, sevgilin pişman olsun vs vs
Havas ilmini genç sevgililerin birbirlerini etkileme ve cezalandırma platformu haline getirdiler. Burada da denk geliyor bazen "eski sevgilim pişman olsun, kıvrım kıvrım kıvransın istiyorum" diye o hoca senin bu site benim arananlar. Tabi ki buna dair uygulamalar vardır, ama be çocuğum bu uygulamayı gelip ulu orta internet aleminde yayar mı sence bir Havas alimi. Genç-delikanlı ve cahillerin eline bırakılır mı böyle uygulamalar. Ondan sonra sevgilimlr tartıştım, dur bir musallat yollayayım. Lütfen insanlarla, hele hele sevgiliniz, eşiniz gibi insanlarla deneme tahtası gibi, kobay fare gibi oynamayın. İnsanlarla ilişkilerinizi insanca halletmeye çalışın. Her tartışmaya elinizde bir terkiple gitmeyin.
Havas ilminin düştüğü durum şuna benziyor : herhangi bir insanın, internette 'acaba açık kalp ameliyatını nasıl yaparım?' diye aratıp, sonra birkaç yazı okuyup "dur sevgilimin kalp damarları tıkalı, onu açayım" diye kadını/adamı neşterle kesip sonra "aa öldü bu" demesi...
Lütfen, önce fikir edelim, sonra ilime saygı gösterelim. Vesselam.
|