"Ya" demek "Ey" demektir.Ebcedi değiştirmez,zikirden önce niyet sonrasında dua et..Rezzak esmasi için örnek vereyim
Niyet ettim helalinden rızık nasip olmasına vesile olması niyetiyle Allah rizasi için Rezzak esmasini zikretmeye..(Bizim her isteğimiz vesile olabilir asıl amaç ilahi rıza olmali)
Zikir sonrası eller açılır: Allahım senin mukaddes esmana bel bağladım,tüm kalbimle senden niyaz ediyorum bana helalinden rızık nasip eyle.. Amin Ya Rezzak
Hiç bir amelin niyetsiz olmasın kabul olacak şey zikir değil niyettir,abdest namaz oruç hac zekat sadaka hepsinde niyet vardır.Zikir sonrası duaninda 2 sebebi vardır hem o esmanin kanalına girip şifresi olan ebced değerince zikredince anahtarla kapıyı açtık birde dua edersek güzel olur,2. Sebep genelde zikir hallerinde kişiye,mekana,güzel esanslara,zikirde yayilan kokuya göre esmalarin ayetlerin muvekkel görevlileri gelir duanı duyar eğer elinden birşey gelirse yardim eder..