korsika adasında dogdu . 1 yasıdan ada fransızların eline gecti .
yani italyada dogdu 1 yasında fransalı oldu
korsika aksanıyla fransızca konustugu icin alay konusu olur arkadasları tarafından
bundan dolayı hırs yapar napolyon kendini okumaya vermistir . niye vermesin ki
tarih ve cografya bilgisi cok yüksektir bu kisinin . askeri akademi gözlemcisi bu cocuktan cok iyi bir denizci olur demistir .
askeri okullarda okur napolyon . aslan burcudur . babası ölür . tabi parasıda azalır . 2 yıllık okulu 1 yılda bitirmek zorundadır . ve bitirirde hücum hükümdarı napolyon . pardon hükümdar deil komutan .
hızla basamakları yükselir napolyon . osmanlının mısır eyaletinde gözü vardır bu generalin . mısıra asker cıkarır . osmanlı padisahı adına para bastırır . ben onun gönderdigi bir valiyim görevliyim der . hatta osmanlı gibi giyinir .
ama ingilterenin işine gelmez bu durum . osmanlıya yardım etmelidir . destegini esirgemez ingiltere . osmanlılarda napolyonu yener
bosuna dememistir napolyon . türkler öldürülebilir ama maglup edilemez diye
sonra avrupa üzerine yürür büyük hükümdar ama ingiltereye bir türlü dokunamaz . kafasında ingiltere vardır büyük imparatorun . artık imparatordur napolyon . her yeri alır . isyan cıkarsa o yeri yine yener yine o yeri alır . ama ingilizleri yenmek zordur .
ingilizleri yenmek icin anladıgım kadarıyla rusyayı alması gerekmektedir . anladıgım kadarıyla ekonomik amacla rusyayı almalıdır . ingilizlere zarar vermek icin . rusya üzerine cok büyük cok cok askerler rusya üzerine yürür .
ama ruslar tarlarını yakaar kacar bildigim kadarıyla . rus carı bir karar alır . baskent terkedilecek ve yakılacak . biri atlar orda bizim tarihi eserlerimiz var
çar hiddetlenir . yakmassak rusya diye bisi kalmayacak . bu sözler yasanmısmıdır bilemem . ama filmde var dı

. rusya kalmaycak sözü filmde vardı .
büyük general baskent e gelir . o zamandada muhtemelen baskent moskova .
sehrin bir kısmı yanmıs bir baskent . rusya soguk memleket . bide sanırsam kıs günü saldırdı rusyaya . napolyon savasacak bir ordu bulamaz . aynı eckanuni sultan süleymanın almanya iclerine girip saldıracak bir ordu bulamaması gibi . napolyon geri döner . ama rus karakolları bos durmaz . karakol derken ufak askeri ordular . napolyonun ordusunu vururlar . koprüden gecerken ordu köprüyü patlatırlar . ruslar kendi memleketlerini tanır . cografyasını iyi bilir . peki nerden bilecek napolyon rusyayı . sadece kitaplarda okumus rusyayı .
büyük general cok asker kaybeder . sonra kendini toparlayamaz . sürgüne yollanır . ama halk onu sevmektedir . tekrar ülkesinin basına gecer .
prusya ve ingiltere birlesir ona karsı . prusya derken rusları kastetmiyorum .
prusya bir alman devletir . yada ben öyle biliyorum . ingiliz savunma generali
napolyana karsı direnir . prusya birlikleri ingiliz dükü ile ordusunu birlestirir .
sonra napolyon ingilterede sürgün icin krala talepte bulunur . mektup krala ulasmadan ingilizler napolyonu sürgüne gönderir . korkarlar cünkü ingiltere halkının gönüllerini fetheder diye .
iste napolyonun hikayesi budur . savas meydanlarında hücüm dehası olarak bilinir . ama rus seferi onun sonu olmustur
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
@
@
@
@
@