Soru çok eski ama konu hortlamış bizde cevapliyalım..
Öncelikle şunu söyliyelim doğrusunu Allah bilir bizce şu şekilde olabilir diyelim şirke girmeyelim ;
Esmayı ayeti bırak her harfin temsil ettiği bilinç şuur ve Peygamber vardır

her harfin,ayetin,surenin,kasidenin,esmanın,tılsımatın ,eşyanın,rüzgaların ateşin havanın toprağın vs vs.. ruhanisi vardır.Sayılarını tefekkür edicek idrak yeteneğimiz yok ne yazıkki,bize öyle bir akıl verilmemiş zaten verilse bile yine saya saya bitiremezdik

Yüz Binlerce belki milyonlarca görevli vardır,cin demiyorum sadece görevli olarak iş gören görevini sürdüren veya makamında çağrılmayı bekleyen..Bazı hüddamlar farklı mekanlarda aynı anda bulunabilir,genele vurulursa çok küçük bir kısımdır bu.Senin azametin 28 feleğe fatihanın hadimlerinin makamına gidiyor çünkü azameti okuduğunda onlara gider binlerce ruhaniyi çağırmazsın azametin sebebi bilhassa budur kimi neyi çağardığını belli etmek.. Ali veli azamet okuyor kim icabet edicek ? Gelen ruhani ister kendini gizler gelir,ister gözükür izler bir müddet sadece zikirdeyken izler sonra açık eder kendini ruhanilerin iradeleri vardır,Davetine icabet etmemek veya sana hizmet edip etmemek onların elinde,tabi bazı kasemler vardır eğer işi yapmaz ise helak olmasını istersen o işi yapar ama sonra bileti bir gün keserler sana
Mesela hz fatma annemiz, fatiha okuduğu zaman ağzından çıkan hava dalgaları şekillenirmiş ve görevlendirirmiş.Bu zamanda ortamda konuşulan gıybet ve kin dolu sözlerin şer olarak vücutlanması gibi,nazar enerjisinin insan üzerine yapışması gibi fatihada ceseden şekilleniyor suret kazanıyor ve görevlendiriliyor..Subhanallah dimi
Beni ali çağırsada azcık sohbet etsek diye beklemiyor,havada da değil kendi makamlarında bekliyorlar

Gökyüzünde zikir çekene yanaşmak için hadim hüddam gezmez meleklerin yeridir oralar

Doğru kelimeler önemli,türkçe çağırabildiğin gibi bilinçsizde çağırabilirsin,üzerinde yazılı vefk tılsım ayet varsa mıknatısın birbirini çekmesi gibi ruhani zaten sana doğru gelir üzerindeki her ne ise ona ait virdi zikrederken.Soruların cevaplarının sırasını karıştırdım fazlasınıda anlattım ama son olarak bir hocadan duymuştum

Kişi yazmaya başladığı vakit vefk tılsım ayet Cenabı Hakk o yazmanın aleme yansıması olarak bir mahlukat yaratırmış

ilginç gelmişti..
Benim cevabını bulamadığım bir sorum var bi çılgın cevapta senden bekliyorum isitişare yapıyoruz

Bekledikleri makamlarında ne üzere bekliyorlar ? Sence zikirdeler mi ? Sükunet,sessizlik hali mi var ?

veya ?