Aslında bazı hal ehilleri var bizim şeytandan Allaha sığındığımız gibi cennet ve içindekilerden Allah a siginiyorlar

rahmet her yerde tecelli ediyor,hasta bi insan gör rahmet en orda yoğun olarak tecelli eder

zikirdeki kişi niyetleri ile perdeyi koymuştur zaten..
Tanıdığım birisi seneler evvel dedi ki havas falan iyi güzel hoş canın sıkılmaz ama senin amacın cennet dahi olmasın dedi..Cehennemde bi rahmettir cennete sokan bi vesiledir musibet hastalıkta bi rahmettir,Allah bizim küçücük amellerimize lütfü keremiyle fazladan sevap veriyor,ev hanimlari ev isi yaptiginda sevap yaziliyor demekki lazım olan cennette değil ,Allah zaten orayı bizler için hazırladı ve o bizim cennette olmamızı bizden daha çok istemese bu kadar amele bu kadar sevap vermez.. Sen marifetullah yolunu seç dedi,marifetullah diyince dedim herhalde son hava bükücü gibi birşey marifetli bi ilim
Marifetullah Allahi tanımaktır,öncelikle esmanul husna sonra cevşen-i kebir sonra kainattaki tecellilerine bakmak hastalıklı zihinlerimizin aldığı kadarıyla onu tanımaktır..Isin sırrı zaten ; Siz beni nasıl tanırsanız sizle öyle muamele ederim ayeti değil mi ? Biz tefekkürü hayatımıza soksak düzenli olarak iyi kötü demeden düşünsek,bulduğumuz cevapları kuran ve şeriat süzgecinden geçirerek hayatımıza alsak zaten inan bana bu kişi haftalar sonra farklı bi insan olur..
Allahu teala diyor ki size ruhumdan üfledim,biz hala hadım huddam cinler ifritler o kadar boş işlerle uğraşıyoruz ki..Hedefler o kadar yanlış ki..
Allah sırat-ı müstakimden ayırmasın ve herşeyden daha önemlisi imanla kabre girmeyi nasip etsin

günahta olucak ki tövbe olucak,cehennem olucak ki cennet olucak günah olucak ki sevap olucak hastalık olucak ki günahlara kefaret olucak musibet olucak ki imtihan olucak rahmet heryerde ama bizim bilinç ve şuurumuz gözümüzün önündeki rahmeti görmüyor bazen ne yazıkki ..