Alıntı:
Lil bin Ali Nickli Üyeden Alıntı
editleme yaptım @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emrah abi
üstte yazdıklarım yorum deil . birer alıntıdır .
ehli beytte hep as olarak kullanılır .
babasının adı abdullah derken abi . senin babanın ismide abdullah .
herkesin babasının ismi abdullah . ABDULLAH demek ALLAHın kulu demek deil mi
peygamberimiz hz ali ra ya ismini söylemistir . ama söz almıstır kimseye söylemeycegine dair .
mehdinin isimlerinden biri muhammed ismidir .
|
Editleme yaptım nedir Lil bin Ali, yorum istemiyormusun yani açtığın konunun altına?
Ehli beyt için Radiyallahuanh, Kadesallahurıssıaziz vs.. denildiğini duydum da Aleyhisselam denildiğini hiç duymadım Ali, Herkesin ismi nasıl Abdullah? Abdullah Allahın kulu demek, Babasının ismi Abdullah diyor, senin dediğin gibi genel bir ifade olarak kullanılsa idi babası Allahın kulu dermiydi? Kendisi Allah ın kulu değilimi? yanlış bir yorum bence, Peygamber Sav. efendimiz Hz. Ali ye ve ashabı suffaya çok sır vermiştir Ali, hatta demiştir ki bana bildirilenlerin üçte birini avama (herkese) bildirdim, üçte ikisini Ashabı suffa ya bildirdim, diğer üçte bir i bende sır dır buyurmuştur..
Dediğim gibi bu konular Ayet ve hadis de net açıklanmadığı için yoruma açıktır o nedenle tartışma ortamı oluşmamasını rica ediyorum, inanan inanır inanmayan kendi istediğine inanır..