Alıntı:
Iceberg Nickli Üyeden Alıntı
Hocalarla sohbet iyidir ama yazdıklarınıza dikkat etmek lazım bir hocadan tovbe alınmaz sadece yaratana tövbe edilir malesefki şu an bizim Müslümanların çoğu orta çağ hristiyanları gibi nasıl onlarda ki inanca göre Allah ile kul arasında kilise rahibler varsa onlardaki günah çıkarma tövbe olayı rahipler yapıyorsa günümüzdeki islamiyetteki yerinde hacılar hocalar aldı Allaha tövbe et sohbet lere katılmak istiyorsan yine katıl
|
Selamun Aleykum Tevbe almak veyahut Bir murside Biat etmek burdaki meseleyi iyi biliyormusun kardesim yada disardan duydugun bilgiler ilemi bu meseleye Vakifsin
Burda Tevbe almak halk dili olarak kullaniliyor yani Halk arasinda el alma dedigimizin Bi diger soylem şekli burda yapılan iş
Şu şekilde oluyor kardeşim
Mürşid Elinden ve yahut onun yerine bu dersi veren vekillerinden ders alınır
Alınış şekli
Ya Rabbi
Ben pişmanım
Yaptıgım büyün günahlardan
Keşke yapmasaydım
İnşaAllah ben birdaha yapmeyacagım
Ben kabul ettim ........ hz lerini kendime şeyh kabul ettim denir
Burda ki akit mürid ile mürşidin anlaşmasıdır Zira Vuslata ermek istersen önce temizleneceksin maddi ve manevi
Yukarda ki tevbe şeklinde Şeriate muhalif bi hal varmı ?
Tevbe eden kişi kime Tevbe etti ? Şeyhemi yoksa Rabbul aleminemi ?
Yukarda Tevbe eden şahıs Sözünü kime verdi ? Şeyhemi Rabbulaleminemi ?
Şimdi Kardeşim soru
Kul ile Allah arasına dedigin noktaya gelelim
Ayette ne buyuruyor Seni Allaha yaklaştıracak dostlar edin
Burda dost kim ?
Asır suraindeki mürşide işaret var ne diyor Asır suresinde
Andolsun insan hüsran içindedir ancak Salih amel işleyip hakkı tavsiye edenler müstesna diyor demi
Şimdi salih ameli kim işler Enbiya ve evliya ullah başta olmak üzere adı Salih olandegil ameli salih olan kullar işler
Şimdi kul ile Allah arasında kim var Allah dostu var niye var. Hakkı tavsiye edip hakka ulaşmaya vesile olarak var
Güzel kardeşim bak ayet ne diyor Mallarınız ve çocuklarınız ehliniz sizi Allahın Zikrinden alı koymasın
Evet güzel kardeşim kul ile Allah cc arasında bitçok hicab perdeler var bu perdelertek başına saymaya kalksak 70 bin hicab eder
Bunuda ne güzel anlatıyor Aşık Yunus Emre hz
Kaldır perdeyi aradan
Ortaya çıksın seni yaradan
Muhterem kul ile Rabbi arasına ilk önce Mefd giriyor
Yani kardeşim biraz tefekkür ederek yorum yapar isem daha iyi olur vesselam
Menzilde veya Başka Mürşidi kamilin yanında Allaha Tevbe edilir güzel kardeşim şeyhe degil
Oldumu kardeşim istersen gidip görebilirsin