Alıntı:
Hadimulkutup Nickli Üyeden Alıntı
Eger bir inssn gercek manada bir mursid ariyirsa bulur gunumuzde de bu aynidir
Bu zamanda ki yani Ahir zamanin ahirindeyiz insanin kendini yetistirmesi icin bu elzemdir
Nitekim ayeti kerimede buyuruyorki sizi Allaha yaklastiracak vesileler edinin ha gecmiste oldugu gibi bugunde evliyaullaha laf soz edenler olacak bunlara aldirmadan gercekten bir mursid ariyorsa insdn yoluna devam eder ve bulur Eskiden ulasil yok iken dahi mursidin izini bulanlar bugunki kullanilan ulasim araclari ve sosyal medyanin getirdigi kolayliklari kullanarak aradigini grne bulur
Soru su sekil olsa belki daha degisik yorum yapilabilirdi Hangi murside baglanayim derse ben kendi gorusum Menzildeki zati tsvsi ye ederdim hz orasi olmaz Istanbuldaki Zati tavsiye ederdim yani biraz arastirilsa kalbfn kimin yolunds gidecekse o kisiye hissiyat olarak grlirzaten
Ha simdi birileri cikip bu zatlari ve yaptiklari irssdi bilmeden ayet ve hadisle ornek vererek sirk diyenlerde olabilir bunlarada hosbakmak lazim cunki bilmiyorlar bilseler 25 yil Allaha sirk kosmus kimseleri o mubareklerin duasi vesilesiyle ibadet ve taate basladigini anlatmak zor
Yani tasavvuf hakikatin ozudur ceviz ve kabugu gibi cevizin tadini kabugundz degil icinde ozunde bulursun
Vel hasili kelam EHLI SUNNET ITIKATI UZERE OLZN bir Mursid bulduysan tut elinden birakma kardesim
|
Allah muhafaza evliyayi inkar edebilirsin lakin evliyaligi inkar edersen o zaman sirke girersin asil.