22.05.19, 00:57
|
 |
|
|
Forum Puanı: 2997
Etiketlendiği Mesaj: 18 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Uygar Nickli Üyeden Alıntı
Celcelutiye hocamın söylediklerine kulak verin kardeşlerim. Ben 40 gün niyetle riyazata başladım 28. Günde terk etmek zorunda kaldım. Bazı haller yaşadım anlatmayacağım bunları. Ama ne ile beslenirsen beden o yönde tepki veriyor günlük yaşantına da yansıyor. Et ile beslendiğinde hayvansal içgüdüler baskın oluyormuş bunu 28 günde hayvansaldan uzak olunca tecrübe ettim.
Gelelim nasıl beslendiğime. Önceliğim ekmekti dedemden gdo'su bozulmamış buğdayından getirdim memleketten. İçine giren tuzu çankırı'dan bi dostumdan tuz mağarasından kaya tuzu getirttim. Evde ufaladım tuzu çekiçle. 10 kiloluk su bidonlarından 10 tane su getirdim memleketten yayladan topraktan çıkan membadan içmek ve ekmek yapmak için.
Sadece zeytin, domates, kıvırcık, hurma, kuru üzüm, sirke, tuz, kış meyveleri ve ev yapımı ekmek ile 28 gün gidebildim. Dışarıda iken bedenime nefesten başka birşey girmedi. Çok dikkat ettim yediklerime ve ibadetlerime. Ama güç kuvvet kalmadı onu söyleyeyim. Bir daha denersem yaz ayında yapacağım en azından (karpuz, kavun çilek) gibi şeker oranı yüksek meyvelerden de istifade edebilmek adına.
Gelelim bende bıraktığı izlere daha naif daha sakin sinirden eser kalmadı gibi 10 kere düşünüp bir kere söyleyen, çok daha dinç ama yılların beslenme alışlanlığınfa kaynaklı halsizlik.
İbadet hallerimde farklı haletler, tüm gün ve geceye yayılmış zikirlerde görünen farklı renkteki ışık huzmeleri ve topluluklar. Yatakta uyanık halde iken gördüğüm bazı şeyler. Detayına girip kaybetmek istemiyorum. Rüyalarımda daha detaylı ve hazırlayacağım şeyler ki hala hatırımda. 40 gün niyetiyle başlayıp 28 de bırakıncaya kadar zikrim Kelime-i Tevhid di. Her an her saniye.
Bazı şeylerin tadı damağımda kaldı desem yeridir. Niyet edenin Allah yar ve yardımcısı olsun
|
Aydınlattığın için saol
|