Alıntı:
Musab02 Nickli Üyeden Alıntı
Nasil bizlik bisey yok ? Diger dinlerde kurani tahrif ettiler bizim dinimizde de meal tefsir ile tahrif etmeye calisiyorlar Sakin olun. Ortaya paylasilmis bir Kuran ayeti sizlik bir durum yok, herhalde? nasil bi uslup ?
Bahsedilen ayetde putlardan bahsediliyor biz burda tarikatlerden bahsederken verdiginiz ayet ornegi mealcilik den ileri gitmiyor. Dogrularla beraber olun ayeti nerde ? Kisi sevdigi ile beraberdir hadisi nerde kurani kerimi bir butun olarak gormeliyiz ve bu ne sizin ne de benim harcimiz alimlerimiz Allah onlardan razi olsun yemegi hazirlamis onumuze koymus nasil yiyecegimizi de gostermis biz camur atma derdindeyiz.
|
Merak etmeyin Kuran'i koruyacak olan Allah, ne ben ne siz ne de sizin seyhleriniz.
(15:9 Kuşkusuz mesajı biz, evet biz indirdik ve onu koruyacak da elbette yine biziz.)
Orda sizlik bir durum yok derken ben sadece bir Kuran ayeti paylastim siz de uzerinize alinmis bir suru seyler yazmissiniz sonradan yazdigim ikinci ayetin tecellisi olmussunuz.
Demissin ki alimler senin icin hazirlamis senin harcin degilmis. Aklinizi kiraya vermeyin kardesim soz konusu din oldugunda.
9:31 Din bilginlerini, din adamlarını ve Meryem oğlu Mesih'i ALLAH'ın dışında rabler edindiler. Oysa, yalnız tek Tanrı'ya hizmet etmekle emredilmişlerdi. O'ndan başka tanrı yoktur. O, eş koştukları kimselerden de çok Yücedir.
Kuran kendisinin acik ve anlasilir oldugunu soyluyor.
12:2 Onu Arapça bir Kuran olarak indirdik ki anlayasınız.
Simdi siz butun bunlardan sonra bugunun sozde din alimleriyle, seyhleriyle gecmisin putlari arasindaki iliskiyi goremiyorsaniz, o sizin sikintiniz. O vakit sana da oteki hizmetci arkadasa da hayirli rabitalar, hayirli mucizeler.
35:40 De ki: "ALLAH'ın dışında çağırdığınız ortaklarınızı düşündünüz mü; onlar yeryüzünde neyi yaratmışlar bana gösterin?" Yoksa onların gökte bir ortaklıkları mı var? Veya onlara bir kitap verdik de ondaki bir delile mi dayanıyorlar? Doğrusu, zalimler birbirlerine ancak aldatıcı sözler verirler.
---------- Post added 22.05.19 at 12:45 ----------
En onemlisi hayirli isler.