Alıntı:
bwheel11 Nickli Üyeden Alıntı
Bazen insanlar gercekten goremiyor. Bak kardesim
39:3 Kesinlikle, din sadece ALLAH'a aittir. O'nun dışındakileri evliya (dostlar) olarak edinenler, "Onlar bizi ALLAH'a daha fazla yaklaştırsın diye biz onlara hizmet ediyoruz" (derler). Ayrılığa düştükleri bu konuda onların arasında ALLAH karar verecektir. ALLAH kuşkusuz, yalancıları ve nankörleri doğru yola iletmez.
Bu ayette de acikca soylendigi gibi, putperest dedigin adamlar ALLAH inanmiyor degillerdi, ALLAH'a inaniyorlardi. Musrikler ateist degildiler. Bu ayeti mi inkar edeceksin bana mealci diyorsun git hangi meale acarsan ac hodri meydan. Sonra gel bana de ki musrikler ALLAH'a inanmiyordu.
Musriklerin klasik savunmasi neymis? "Onlar bizi ALLAH'a daha fazla yaklaştırsın diye biz onlara hizmet ediyoruz" (derler)
Sununla senin savundugun seyi dusun bir bugun karsilastir bakalim. Neden sozde mursid, evliya pesindesiniz bu kadar. Oyle ya sana sorsam bunu sen de aynen sunu diyeceksin:
"Onlar bizi ALLAH'a daha fazla yaklaştırsın diye biz onlara hizmet ediyoruz" (derler)
Ayet orda git hangi meale bakacaksan bak.
|
Vesilesiz iş olur mu.
Rasulullah bizi ne yaptı?
ALLAHA YAKLAŞTIRDI.
Mürşid ne yaptı.
ALLAHA YAKLAŞTIRDI.
Biz mekandan münezzeh olan Allaha nasıl kendi kendimize yaklaşırız, HÂŞÂ.
O zaman Allah Teala Hazretleri Rasulunun aleyhine mi söz söyledi.
Peki Rasulullah ALLAH ile aralarında VESİLE olmasaydı ALLAHı bulabilirler miydi..
Evet buldular, Hazreti Ebu Bekir Hazreti Hatice gibi müberek zatlar putlara tapmamış zatlardı. Ancak ALLAHa nasıl ibadetedecekler?
Kıyam, Kıraat, Ruku, Secde bunları nerden bilecekler.
Zira ineklere tapakan akılsız Budistler nasıl ineğe taparlar? Onların altından geçerek. Peki ya ahmak Mecusiler? Onlar da ateşin üstünden atlayarak.
Sen EVLİYAyı TARİKATI inkar ederken düşünmeden ENBİYAYI MURSELİNi ŞERİATI da inkar ediyorsun.
Seviye bir tartışma yapardım ama sen istememişsin. Senin gibiler akıllanmaz. Tabi Allahın rahmetinden asla ümid kesilmez, umulur ki sana hidayet eder.
Halin ayrıca şuna benziyor Efendi Hazretlerimiz, Büyük Şeyh Efendinin Risale-i Kudsiyyenin şerhini ve izahını yaptığı kitabda buyuruyor ki:
''Büyüklerden biri, bir seyahatinde giderken bir arabî ile karşılaştı. Ona nereye gittiğini sordu. Arabî, Kâbeye gidiyorum, dedi.
O büyük zât da şu beyiti okudu:
''Tersem nerasî Be K'abe Ey E'arabi… în râh ki tû bi Ravî Be Türkistânest...''
ey Arabî, korkarım ki K'abeye ulaşamayacaksın,
Zira tutmuş olduğun yol Türkistan'a gitmektedir...
İşte şeriatsızlık yapmak da aynen bunun gibidir.
Şeriatsızlık yaparak Kur'âna tâbi olmadan, ''Allâha kavuşurum'' dersen, sende bu beytin MUHATABI olursun. Kabeye gidiyorum zannı ile Türkistana giden adama benzersin.
Uydurmuş gibi olmayayım diye kelimesi kelimesine aynen yazdım.
Hadi, kendi başına Allaha kavuş da görelim.