Alıntı:
ebu ubeyde bin cerrah Nickli Üyeden Alıntı
sana ta başından bu bakış açının sakat olduğunu yazdın. senin ayete yüklemek istediğin mana ile ayette bahsedilen kpnular arasında uçurumlar var. anlamak gibi bir derdin yok sana yapılan kodlamayı aktarmakla meşgulsun. kur an mealinden hüküm çıkmaz. esbabı nüzul ve vürüdül hadis ilmine, sahabeyi kiramın anlayışına müracaat etmeden ayetler üzerinde ancak nefsani yorumlar yaparsın.
işte şu yazacaklarımda bunların delilidir.
1- rabıtanın şirk olduğunu yazdığun ayetlerin hangisinden anladın?
2-rabıta hinduizimden geçmemiş geçtiğinide bu güne kadar ispatlayan olmamıştır.onlar meditasyon yaparlar rabıta yapanlar ise mürşidiyle kendisi arasında bir bağ kurmaya çalışır. böylelikle nebevi ahlakın gönülden gönüle geçişinin akması hedeflenir.
3- rabıta bir ibadet olmadığı gibi bir tapınma şeklide değidir.
4-rabıta Allah a yaklaşmak için yapılmaz rabıta mürşid ile mürid arasındaki bağı koparmamak için yapılır.
tasavvuf Allah a sevgi ve takva ile ulaşma rızasını kazanma yoludur.mürşidde orada mektepteki hoca hükmündedir.
unutma tek gayyesi Allh rızası olan mürşidi kamiller Allah a şirk koşmak gibi en ağır bir günahtan sakınmada senden daha dikkatsiz değillerdir.
üstalik tüm tarikatlerdede uygulanan bir yöntem ve usul değildir rabıta. olmazsa olmazlardan değildir. zira rabıtanın olmadığı tarikatlerde vardır.
bahusus yazdıklarınla ayeti kerimelerin ne manası nede bağlamı arasında hiç bir münasebet mevcut değildir.
buraya yazdığın ayeti kerimlerin tefsirini oku baklaım senin gibi bir açıklama yapan varmı?
|
Benim tarikatim mi var kodlamam olsun birader.
Rabitayla meditasyon arasinda fark varmis gibi konusuyorsun.
Al Ruhul Furkan'da rabita konusunda ne diyor: "Senin şeyhin Zat-ı Pâk-i Sübhâniye'de fânî olmuşsa sen de ona rabıta etmen sayesinde Zat-ı Pâk-i Sübhâniye'de fânî olursun."
Yani diyor ki benim seyhim nirvanaya ulasmis (fenafillah), bende onu dusunerek nirvanaya ulasacagim. Bir onune Buda heykeli koymadan, kafana seyhinin imajini koydun diye mi farkli seyler oluyor bunlar? Ulan cinsel iliski sirasinda seyhinize rabita yapinlar bu rezillikler simdi baslatma beni bunlardan. Bunlari inkar mi edeceksiniz.
Bir sey tutturmussunuz biz velilerimize evliyalarimiza tapmiyoruz musrikler onlara tapiyorlardi. Butun evliya masallah hepsi keramet ehli her gece ucuyor kaciyorlar, evlerinin salonuna girer gibi Allahin huzura girip cikiyorlar, Azraile gel deyince gel, git deyince git yok ben simdi istemiyorum sonra git yarin gelmeler, ete kemige burunmeler Mahmut diye gorunmeler bunlar simdi sadece senin benim gibi insan he mi kurban? Birakin su kendinizi kandirmayi.
Ya da kandirin kardes bana ne.