2 gunluk omrumuzde hakikatin ve ilmin pesinde kosturabildigimiz kadar kosturmamiz gerek elbette. Tercih edilen ilim kisiyi Rabbine yaklastiracak bir vasita ise elbette ogrenmek ve ustunde derin bilgiler edinmeye calismak gerekir. Fakat niyet halis olsa bile ister istemez tefekkur dairesinden ayrilip bilinmezlige giden bir girdabin ya da batakligin icine dusme gibi buyuk bir risk de bu havas ilminde var gibi gorunuyor. Bu siteye cok sayida kisi giriyor ve cogunun niyeti de bu okuldan basariyla mezun olabilmek sanirim. Ben sadece zikirlerin acilimlari hususunda kullaniyorum siteyi. Sitede bin kisi var ise bunun buyuk bir cogunlugu deli cok azi da Veli gibi duruyor (Kendimi deli listesinin en basina yazarak diger arkadaslari tenzih ediyorum) Yani ortada bazi yanlisliklar var ya da niyetlerde bozukluklar soz konusu olmali ki davetler neticesinde cogunlukta bir musallat mevzusu almis basini gidiyor. Demirden korksak trene binmezdik sozu burada gecerli mi bilmiyorum. Ama Allah'a ulasma yolunda musallata bulasma durumu hasıl olacaksa dertsiz başa dert almak da pek akıl karı degil. Dedigin gibi bu isler icin bir hoca ile gorusulebilir. Ama hocayi bulmak, hocanin da takvalisini bulmak epey zor sanirim. Şeytan demen melun nice mugminleri, nice Allah dostlarini bile kandirmayi basarmisken huddam zannedilen bir iblis ile muhabbet etmek, onun senle dalga gecmesine izin vermeden onu taniyabilmek de cok ehil olmayi ve yuksek takvayi gerektirir herhalde. Abdul Kadiri Geylani hazretleri gibi degiliz ki seytani sesinden taniyip kafasina tesbih firlatabilelim
Kandirilmakta şunda bunda risklerde de sorun yok fakat konu senden cikip ailene de sirayet ederse iste o zaman bu ilme girdigine girecegine pisman olur insan.
Her seyi arastirmasini seven birisi olarak "Vefk nasil yazilir?" Gibi bir arama yapip da inceleme yapmadim. Sebebi ise ben Allahi bazi kelimeler ile aniyorsam bu kelimelerle baglantili sozcukleri tasimama da gerek yok diye dusundum. Bir yandan zikir tefekkur ote yandan da vefkin tasinmasi garip geldi bana. Bunu biraz Kuran okuyup minik halini de ustunde tasimaya benzetiyorum. Ama islamda vefk diye bir seyin varligini da sorularlaislamiyet sitesinde okumustum. Yani hadislerde daha cok hep gunluk okunmasi gereken seylerden bahserer. Tasinmasi gereken seylerden pek bahsetmez hadisler. Hatta o gun okumamistim basima şu geldi bu geldi yazarken, o gun vefk takmamistim gibi bir ibare hatirlamiyorum hadislerde. Benim hatirlamamam elbette var olmadigini gostermez.
Bizim tarikatta seytan ruyalarimizda bize yaklasamaz. Yani ruyalarimiz uzerinde pek bir etkisi yoktur seytanin. Ama senin bahsettigin oz benlik + nefis ornegine hak veriyorum. Ruyalarda irade ustundeki hakimiyet cok daha zor oluyor. Allah cc tum zorlarimizi kolay eylesin.
Zikir sonrasi ilgili zikrin huddamina (daha dogrusu huddamlarina) seslenecegim. Ama onlardan isteyebilecegim aklima gelen bir sey yok simdilik Bunu tarikat virdi (Allah esmasi) sonrasinda yapmayi uygun gormuyorum. Ama Erbain esmalarindan sonra belki deneyebilirim. En azindan ruyama gelin de tanisalim diyebilirim ))
Bizim yanimizdan ayrilmayan huddamlar bir gunahimizi gorduklerinde bizden uzaklastilar diyelim. Diger gun ayni esmaya devam ederken tekrar gelirler mi yoksa uzun sure küs mü kalirlar ?
Bilgiler icin tesekkur ederim.
|