Alıntı:
canfero Nickli Üyeden Alıntı
İslediğim bi günah var en az 50 kere tevbe edip bozmuşumdur her seferindede çok pişman oluyorum o kadar çok tevbemi bozdum ki bu günah için ama hemen ardindan tevbe ediyorum artık Allahın yüzüne nasıl bakıcam diye dusunuyorum tevbe ederken utanıyorum sanki artık tevbem kabul olmıcak gibi geloyo surekli bozuyorum tevbemi ne yapmam lazım yardım edin
|
Fânî dostluklarda bile samîmiyet aranır. Hiç kimse riyâkârlığa, ikiyüzlülüğe muhatap olmaktan hoşlanmaz. Herkes dürüst ve samîmî insanı sever. Cenâb-ı Hak da her şeyde olduğu gibi tevbede de dürüstlük istiyor.
“Ey îman edenler! Nasûh (tam bir sıdk ve ihlâs ile) tevbe ederek Allâh’a dönün…” (et-Tahrîm, 8) buyuruyor.
Camiu’s-Sağîr adlı hadîs kitabında; insanların amellerini yazan meleklerden günahları kaydeden meleğin, günah işlendikten altı saat sonra yazdığı, bu mühlet içinde belki tevbe eder diye beklediği belirtilmektedir. Bu sebeple: “Tevbemde duramıyorum, yine günah işliyorum; bu yüzden tevbe etmeyeyim!” dememeli, dâimâ istiğfarda bulunmalıdır. Zîrâ Allah lutfeder de bir daha tevbe bozulmaz.
Tevbenizi salih amellerle destekleyin. Kalbe intikal eden samimî bir tevbenin, davranışlar üzerinde de müsbet tesirleri olur. Ayrıca sâlih ameller, işlenen günahlardan nedâmetle bir nevî hatayı telâfî etme gayretidir.