1078 de dogdu . ama bir insan bebekken oruc tutar mı ?
geldiler kapısına yaslı annesi actı . sordular abdulkadir süt emiyor mu
cevaba göre orucun gelip gelmedigini anladılar
biraz büyüdü abdulkadir . geylan sehrinde yasıyordu .
bilemiyorum belki türktü belki iranlı belki arap ama ehli beyytendi .
ailesinin hayvanları vardı . bir öküzün kuyrugunu tutup arkadasından gidiyordu
öküz baktı ona
sen bununla emrolunmadın dedi ona .
düsündü abdulkadir . ben bununla emrolunmadım ben
bununla emrolunmadım dedi durdu .
kostu annesine . anlattı annesine . annesinin elinde biraz altın vardı
yarısını biricik oglu abdulkadire verdi . diger altınlarıda diger evladına
bilmiyorum kardesi var mıydı . ama 40 yada 46 altın verdi annesi gavs a .
bir kervana katıldı . yolda giderken eskiyaya yakalanmamak mümkün mü
bir anda heryeri eskiyalar sardı . tek tek insanları soydular .
bir eskiya dedi cocuk neyin var . 40 altınım var dedi abdulkadir
güldü gecti eskiya sonra baska eskiya geldi . aynı cevabı aldı .
en sonunda eskiya liderine söylediler durumu . gel burayı cocuk dedi lider .
geldi abdulkadir . neyin var cocuk söyle . hırkamın icinde gizli yerde gizli 40 altınım var dedi abdulkadir . hırkayı taradılar . ve buldular altınları .
lider dedi ki ey cocuk delimisin sen . sen söylemesen biz bu altınları bulamazdık . abdulkadir anneme söz verdim dedi . cocuk 40 altın bu 40 altın
anneme 40 altın icin ihanet edemem . söz verdim yalan söylemeycegime .
eskiya lideri bir garip oldu . düsündü düsündü . bu cocuk beni kendime getirdi dedi . ben rabbime asi oluyorum kervanları soyuyorum . tövbe ettim herkes bilsin dedi . yanındaki eskiyalarda sen bizim soygunculukta liderimdiniz simdi de tövbede liderimizsiniz . bizde tövbe ettik dediler .
ve bagdata beklenen zat abdulkadir geldi . uzun süredir bagdata yağmur yağmamıstı . yağmur yagınca anladı ki bagdat evliyası beklenen talebenin geldigini anladı ve mutlu oldu . ve ders aldı abdulkadir . sonra insanlar uzaklastı . harabelerde yasadı . belki 25 sene . en büyük harbi yaptı abdulkadir . nefsiyle mücadeleye giristi . agac yapraklarını yedi . nefsi türlü türlü sekilllerde geldi . önüne meyveler geldi . hep sabretti abdulkadir .
bir gece 40 kere geldi nefsi 40 kere soguk havada boy abdesti yaptı abdulkadir . seytanda geldi . belkide 25 sene icindeyken geldi . ya abdulkadir sana haramları helal kıldım dedi . inanmadı abdulkadir . cünkü ALLAH haramları helal kılmazdı . ALLAH harfsiz konusurdu onla . ve ALLAH ın sesi her yönden gelirdi tek bir yerden deil . insanlar arasına döndü abdulkadir .
ve herkes tarafından abdulkadir geylani hzleri olarak anılmaya basladı .
halka bisiler anlatacaktı anlatamadı . peygamberimiz yetisti . belki 4 halifede yetisti . sonra seri bir sekilde derslere basladı . ALLAH cok cile cektigi icin ona OL emrini verdi . ama bu emir verilsede . ALLAHın dedigi olurdu . insanlara yardım etti abdulkadir geylani hzleri . denirki 100 bin eskiyanın tövbesine vesile oldu binlerce insanı müslüman yaptı . hz isa gibi ölü diriltmisligi vardır .
ALLAH bu kulunu sevdi . dogdugu gece dogan herkes mertebe sahibi oldu .
bu cömert kul 8 asır önce vefat etti . ama hala insanlara yardım eder . ama unutmayın yardım ALLAHtan gelir . Abdulkadir geylani hz cok cile cektigi icin
insanlara yardım etme görevini ona verdi . hz muhammedin sav manevi evladıdır bu büyük zat

ve onun soyundandır .