Alıntı:
Mahzen58 Nickli Üyeden Alıntı
Bu söylediğimi biz denedik başka bi hocamın ismini söylediğimizde kaçarak gittiğine çok şahit olduk ismini söylediğin kişi yardım istediğin kişi sadece ruhani yada cin mi olacak sanıuosun eğerki hoca ilim sahibi güçlü bi insansa savaşta bile atıyla gelir başlarının kellesini alır. O aleme geçtiğinde herkes ruhani zaten
|
Soner kardeşime şu açıdan katılıyorum, evet Allah en büyüktür.
Fakat şunu bilmek gerekir; örnek olarak beni ele alalım. Bana bulaştılar, ilim sahibi değilim, ama öylesi denk gelmiştir ki ne okursan oku , okudukça azar tabiri caizse. Yani bizler bir Varlığı defetmeye gücümüz hem manevi olarak yetmez hem ilim olarak yetmez.
Eğer ki bizlerin Maneviyatı kuvvetli olsaydı, yani Sünnetlere uyumlu, Haramlardan uzak, ve üstüne üstlük çokça tövbe namazları, nafile namazları, zikirler , dualar ile .. Belki o zaman okuduğumuz 1 Ayetel Kürsi bile o Varlığa acı çektirebilirdi, tabii en iyisini Allah bilir, daha önümüzde Allah’ın izniyle uzun bir yaşam var, biz elden geldiğince maneviyata odaklanıp, maddiyata az önem vereceğiz. Maddiyata sadece ailemiz için önem vereceğiz, onları doyurabilmek için, sıcak bir yuvada yaşatabilmek için.
Özet olarak, sizler haklısınız. Kuvvetli Nefese ve İlime sahip bir Hoca Efendi olmadan bu gibi varlıkları başımızdan atmak zordur. İmkansız demek caiz değil, tabiiki mümkün, ama çok zordur. Ne nefesimiz, ne nefsimiz, ne de aklımız kaldırmaz.
Hayırlı Cumalar, Allah yardımcınız olsun.
Ne zaman başladı bu durum? Hatırlamanız mümkün mü?