Alıntı:
ebu ubeyde bin cerrah Nickli Üyeden Alıntı
16﴿ İblîs dedi ki: "Bundan böyle benim sapmama izin vermene karşılık, ant içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım.
﴾17﴿ Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın."
قَالَ فَبِمَٓا اَغْوَيْتَن۪ي لَاَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِرَاطَكَ الْمُسْتَق۪يمَۙ ﴿١٦﴾
ثُمَّ لَاٰتِيَنَّهُمْ مِنْ بَيْنِ اَيْد۪يهِمْ وَمِنْ خَلْفِهِمْ وَعَنْ اَيْمَانِهِمْ وَعَنْ شَمَٓائِلِهِمْۜ وَلَا تَجِدُ اَ كْثَرَهُمْ شَاكِر۪ينَ
araf süresi
﴾1-6﴿ De ki: "Cinlerden olsun insanlardan olsun, insanların kalplerine vesvese sokan sinsi şeytanın şerrinden insanların rabbine, insanların mâlik ve hâkimine, insanların mâbuduna sığınırım!" nas süresi
|
Siz anlatabildiniz helal olsun, fakat ben anlatamadım size kusuruma bakmayın Ebu Bey.
Ben attığınızı tekrar tekrar okuduğumda anladığım şey; korkularını bilebileceği, düşüncelerini etkileyebileceği, düşünce aşılayabileceği... Bu 3 şık da beni benim anlattığım anlatıya götürüyor.
Ama eyvallah, yorulmazsan dinlerim.