Hocam bazı sorularım var
Bunun 1. paylaşımdan ne farkı vardır acaba? Hüddam yine bizim suretimizde gözükerek aynı şeyi mi yapıyor? Bu daha kolay bir uygulama çünkü daha kısa sürüyor. Tesiri ve tesir şekli yakınmıdır?
Bir de "Birinci rekatta Fatiha ile Hümeze,
ikinci rekatta Fatiha ile Fil suresini oku" kısmını tam anlayamadım. Rekatların nerelerinde okuyacağız bunları, rekatların başında ayaktayken fatiha suresi ve bir zammı sure okuduğumuz zaman değil mi?
200 defada Fil suresini ''Ve ersele'' ye kadar okuyacağız, yani ilk 2 ayetini okuyacağız sadece değil mi? Yoksa 3. ayetin başındaki "Ve Ersele" kelimesini de söyleyecekmiyiz 2. ayeti bitirdikten sonra? Çünkü arkasıdan Erselte aleyke yâ fülâne kezâ ve kezâ geliyor.
Birde "Erselte aleyke yâ fülâne kezâ ve kezâ" kısmında keza ve keza kısmı niyet söylenen yer değil mi. Bu kısmı nasıl okuyoruz, mesela
Erselte aleyke yâ ..... ibni/binti ..... şeklinde ama keza ve keza kısmında niyeti arapça nasıl söyleriz?
Erselte aleyke yâ ahmet ibni ayşe ...... ?
Nasıl niyet etmemiz doğru olur? Niyet ettim niyet eyledim Allah rızası için 2 rekat nafile namaz kılmaya şeklinde mi yoksa Niyet ettim niyet eyledim irsali hatif uygulamasının başarılı olması için 2 rekat nafile namazı kılmaya gibi mi?
|