Alıntı:
Altuni Nickli Üyeden Alıntı
Al bendende o kadar kardeşim ya yani Kur’an’ı yanlış anladığımızdan evrime bu kadar karşıyız galiba
|
Kesinlikle öyle. Kur'an anlaşılmıyor. Beş yüz yıl öncesinin kafaları devam ediyor hala bu coğrafyada. Oysa yıl 2020 olmuş, bu kadar bulgu var ortada. Hala evrime inanmiyorum diyen var. Evrim din degil bir kere. Bu inanilacak ya da inanilmyacak bir şey degil. Bilinecek ya da bilinemeyecek bir şey. O yüzden kafalar karışık biraz insanların.
Bir de kardeşim, ortada bir kavram karmaşası var uzun yıllardır. Bu özellikle ortaya atılan tezgahlanmış bir durum dünyayı yönetenler tarafından. Dini ticari olarak gören dinciler, bak dindar demiyorum. Dinciler ve dindarlar ayridir. Dinciler dinin ticaretini yaparlar, dindarlar hakkın yolundadır. Dincilerin işine gelmez gercekler ya da gercek olması muhtemel bulgular. Körü körüne ya red eder ya da boyun eğer. Oysa ilk sesleniş Oku! dur. Burada oku derken elbette Kuran'ı okudur ama oku başlı başına bir emirdir. Her şeyi oku dur bunun derin manası. İlim, bilim bunun ucağı bucağı yoktur. Kur'an'da evrim yoktur diye bir sey soylemek insanin hadsizligidir anca. Aksine evrelerden bahseder, yukarıda attım foto. Tüm canliların kökeni için suyu gösterir. E kök su ise, yani bakteri vb mikroorganizma canlılar ise pek ala bunun devami maymun da olabilir, eşsek de. Milyonlarca yıldan bahsediyoruz.
Mesela bir canlıyı belli bir mevsim şartlarının hakim olduğu bir bölgeye koyarsan uzun bir zamandan sonra o canli ve kendisinden sonra gelen nesiller o mevsime uygun bir hale gelir. Evrim de canlının sekil alma sureci doğa sartlarına bağlı olarak şu ya da bu yönde değişkenlik gösterir. Yahut doğa sartları vb etkenler sabit kalmiştir o canli türü de sabit kalmıştır, değişmemiştir.
O yüzden ne yapacağız? Asıl mesele şudur, budur yoktur vardır değil de okumaya araştırmaya devam edeceğiz. Allah'ın mucizeleri insanın akıl alamayacağı şekilde muazzam olabilir çünkü.