Ey iman edenler, iman ediniz ayetini nasıl anlamalıyız?
Fatiha Suresi Okunuşu
1- Bismillahirrahmânirrahîm.
2- Elhamdü lillâhi rabbil'alemin
3- Errahmânir'rahim
4- Mâliki yevmiddin
Fatiha’yı şerifenin “Din gününün sahibi Allah’dır” kısmına kadar her şey normal,İlahi boyuta karşı bir kabul hali var, itiraz yok,Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur deriz,iman ederiz,Rahman ve Rahim olduğunuda kabul ederiz,Din gününün sahibinede İman ederiz, her şey güllük, gülistanlık, fakat zurnanın, zırt dediği asıl yer!
5- İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în
Yalnız sana kulluk eder,Yalnız senden yardım dileriz , Asıl hadise,burada kulun ispatıdır’ki bir çok İnsan kul olmak noktasında tıkanır, kalır,Bağırsakların, erkeklerin namazda el bağladıkları düşünce dünyasının durumu ne halde bunu bilmek kulun idrakinde? Allah’a kulmuyuz? bağlantıyı kurduk isek,doğru yolu bulduk,Ondan sonra, Sırat-i müstakim gelir,libidonun, şehvetin, şefkati, duyguların marifeti ile dengelenmiş bir ruh, zor bir hadiseyle, karşı, karşıyayız! Allah cümlemizin yardımcısı olsun, kabre girdiğimizde, öte dünyada bilince ikinci bir müdahalede bulunacak, yan çizecek bir zihin olamayacağı için, İnsanın içi, dış olacağı günde halimiz nice olur, bilemedim! Daha fatihayı şerifeyi kalbimizle okuyamıyoruz...!!!bizimki başlıyor anlatmaya ,sevgiden ,kuşdan, böcekten,hiç olmaktan.. daha Allah’a kul olamamışsın.. Fatiha’yı şerifeyi okuyabilecek kıvamda değilsin..
6- İhdinessırâtel müstakîm
7- Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn
Gırtlaktan aşağı Allah’ın rahmeti icabı indi diyelim,iyi, güzelde ? bağırsaklarda takıldı, Hazm edilmedi,işler karıştı! Kus kusabilirsen artık, ehli anladı sanırım..Kusan, ortalığı batıran bir İnsanın cennet bilincini yaşaması ne derece mantıklı? Tedirginliği yüksek bir durumla karşı, karşıyayız..bu hadise uyku kaçırır,aklı başa getirir..
Kime Ne!
|