Ninexus Nickli Üyeden Alıntı
Yine caiz olmadığına dair delil getirmemişsiniz , ben burda bu hadisten fıkha dair bir delil çıkarmaya çalışmadım , lakin hadisteki teşviki vurguladım , yani siz diyorsunuzki , aile bozuksa ve gerçekten düzelmeyicek gibi duruyorsa ve sorun teşkil ediyorsa boşansın , lakin ben diyorumki hadiste beyan olunduğu üzüre boşanmak hoş görülmüyor , aksine buna çözüm bulmak hoş görülüyor , (yine diyorum ben burda fıkhıi boyutuna girmedim ) ve velilerde (yani BEN değil) şöyle dua edersen araları düzelir demiş , eh şimdi burda ne gibi bir yasak var kardeşim , “hadiste bu dua var mı?” Kardeşim bildiğim üzere sahabeler bazı dualar yaparlardı , ve hatta bir tanesi öyle bir dua yaptıki gök kapıları açıldı , peygamber efemdinmiz şaşırdığını beyan etti , bu dua evvelden hadiste geçmezdi , lakin velilerinde derin ilimleri var (bu dediğim veliler manevi el almış olan ali el buni gibi arifi billah zatlar) bunlarda demişlerki şu esmayı şu sıkıntın için zikr et , adam bu dediği terkine hadis dememiş , ayet dememiş , ister yap ister yapma demiş , ister inan ister inanma demiş , şimdi sende dikatli ol , caiz olan bir şeye caiz değil demek ile sıkıntıya giriyorsun . Biz delil getirdik cenabı hak kuranı kerimde diyor
“En güzel isimler Allah’ındır; bu güzel isimlerle O’na dua edin,” görmek isteyene bu kafi , sen var olan delile yok diyorsan ne yapayım , hem demişsinki
“ Şimdi birisi ilmi az ise gelip yazdığnızı okur da celp işleminin (mahrem ve ya gayri mahrem için) helal oldugu kanısına varır ise Mahşer günü ağır hesabı vardır.)”
Sanırım mesajımı okumadın , yukarda kaç defa dedim , evli isen yapılır diye , zaten bu terkip cima esnasında oluyor , cima dışında değil ! Eh zaten adam benim yöntemimle evli olmadığı bir kadını celb edemezki ! Çünkü temas lazım , yukardada dedim , zina esnasında yaparsa caiz olmaz diye , zaten adam birleştikten sonra celbemi gerek kalır ? Hayır , bu sadece ailevi sorunları düzeltmek için , ben Şu kadını kendine bağlamak celb caizdir dedimmi ? Yok demediğim şeyi sırtıma yükleme .
burda benim terkibime celb bile denilmez .
Ben sana ayet okuyorum , dua edin diyor , istediğin şeyde meşru bir şey , çünkü eşinle senin aranda , öbür türlü adamı kendisine bağlamak için büyü yaptırıyor bu daha mı iyi ? En azından böyle br şeye baş vurmaz , seddi zerai nedir biliyorsun zaten .
Hem bir şey hadisle kuran ve icma ile yasaklanmıyorsa ve aynı şekilde kendisi hakkında bir fazilet beyan edilmiyorsa , bunun hükmü ne olur ? Fıkıh biliyorsun zaten . (Oyun oynamak gibi mesela)
Burda delili kim getirmesi lazım sorusunada cevap vermiş olursun .
Hem bununda ötesinde benim beyan ettiğim tertip bir zikir , sen zikre nasıl caiz değil dersin kafana göre ? Bu zikir bir dua , dua allah’a yalvarmak , yalvarmak meşru şeyler için zaten caiz , duanda “ya rabbi karım beni hayırlısı ile daha çok sevsin ” demen ne zaman yasak olmuş ?
İki müslümanın bir birini sevmesi nedir ?
Heleki meşru dairede ?
Vesselam
(Kafama göre atmıyorum , ayet hadis var , tefsirleri aç bak istersen bu ayetler ne manaya geliyor)
|