Alıntı:
Serkan 34 Nickli Üyeden Alıntı
Yanlış anlaşıldım sanırım, sorun onlara çarpmamak değil, hızla giderken karşımıza çıkanın insan mı cin mi olduğunu ayırt edememek. İnsandır veya hayvandır düşüncesiyle çarpmamak için manevra yapıp kaza yapma ihtimali.
|
kardeşim demek istedigini anladım fakat ben anlatamadım
İnsana hem şeytanın vesvesesi hem de meleğin ilhamı vardır. Şeytanın dürtüklemesi, kötülükle (belaya uğramakla) korkutmak ve hakkı yalanlamaktır. Meleğin ilhamı ise, hayrı va'detmek ve hakkı tasdiktir. Bunu her kim içinde hissederse, Allah'dan olduğunu bilsin ve Allah'a hamdetsin. Öncekini içinde bulan da Şeytan'dan Allah'a sığınsın." Hz. Peygamber (asv), sonra bu sözlerine delil olarak; "Şeytan sizi yoksullukla korkutuyor ve size kötülüğü emrediyor." (Bakara, 2/268) ayetini okudu. (Tirmizi, Tefsiru sure(2), 35).
birde başka bir hadis vardı karşına çıkan fakat insan olmayan içine dogan hisle cenabı HAK o ilhamı verir diye bir hadis vardı bulamadım baktıgın kişi insan yada hayvan oldugu halde sana garip geliyorsa onun cinni oldugunu HAKteala kişiye ilham eder diye bir hadis vardı kardeşim bulursam yazarım