Alıntı:
Altuni Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba uzun zamandır bu formdayım,gördüğüm kadarıyla herkezin kendince bir derdi,sıkıntısı veya istekleri var.Herkes ilahi bir güç tarafından gelecek metafiziksel yardıma muhtaç sahi aranızda oldumu hiç bu yardımı alan?
Olduysa eğer size bu yardımı veren güç neden insanların katledilirken acı içinde Allahım yardım et diyişine yardım etmiyor,sizin ayrıcalığınız ne?
Neden her gün binlerce masum çocuk bir lokma ekmeğe muhtaç oluyor?
Her şeyi bilip,gören ve yaratan tanrı bizi yarattıysa neden bizi bizden sorumlu tutuyor? Bizi böyle yaratan o
Bu sorular uzar gider, daha çelişkili ayetlere girmedim mantıklı cevabı olan arkadaşlar buyursun
|
Öncelikle sizin yada bir başkasının inancı beni ilgilendirmez sorgulamakta bana düşmez ben burada sadece kendi nacizane düşüncelerimi paylaşacağım
Ve elimden geldiğince sorularınızı cevaplamaya çalışacağım
1-Ilk olarak dertsiz insan olmaz yaradan her kuluna ufak yada büyük bir dert vermiştir tabi verdiği derdin dermanini da vermiş önemli olan kişinin o deryana ulaşabilmesi
Yardıma gelince ben böyle bir yardım aldim
Benimbasimdan gecen bir olay çok ok şükür 2012 senesinde bir kızım oldu ama benim maddi ve manevi durumum hiç iyi değildi çocuğu yapmaktan ziyade önemli olan ona iyi bakıp yetistire bilmek ben aldırmayı düşünüyordum eşim istemiyordu 3 haftalık tı daha ve ben akşam uyurken allaha dua ettim ne yapmalıyım bana doğru yolu göster diye 3 gece devam ettim ve sonunda rüyama ölmüş annem geldi ve bana çocukla ve ilerisi icin öğütler verdi bende dinledim ve vazgeçtim çocuğu aldirmaktan ve rüyadaki öğütleri dikkate aldım
Daha çocuk 4 aylık iken maddi imkânlarımda coksukur baya düzeldi herşey düzene girdi
2-Yardim edeceği kullarını nasıl yada ne şekilde seçer yada seçmeden yardım eder orası bizi aşar ama bence o şekilde dünyada azap ve acı çeken kullarına cennette yada diğer dünyada mutlaka mükâfatlarını verecektir allah katında her kulu eşittir kimsenin diğerinden farkı yoktur (tabi peygamberler ve diğer vasıflı olanlar)
3-Yaradan illaki bir bildiği vardır her şeyi biz insanlara bırakmış ister doğru yolu seçer iyi olur kendini kurtarırsın ister kötü yolu seçip gene gendi dünyanı karartirsin birilerine birşey verip diğerlerine vermemiş ki verdiği kişiler yaradan icin onlara yaradanın verdiğini versinler diye
Ben kendimce basit açıklamalar yapmaya çalıştım elimden geldiğince kalın sağlıcakla