Alıntı:
Altuni Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba uzun zamandır bu formdayım,gördüğüm kadarıyla herkezin kendince bir derdi,sıkıntısı veya istekleri var.Herkes ilahi bir güç tarafından gelecek metafiziksel yardıma muhtaç sahi aranızda oldumu hiç bu yardımı alan?
Olduysa eğer size bu yardımı veren güç neden insanların katledilirken acı içinde Allahım yardım et diyişine yardım etmiyor,sizin ayrıcalığınız ne?
Neden her gün binlerce masum çocuk bir lokma ekmeğe muhtaç oluyor?
Her şeyi bilip,gören ve yaratan tanrı bizi yarattıysa neden bizi bizden sorumlu tutuyor? Bizi böyle yaratan o
Bu sorular uzar gider, daha çelişkili ayetlere girmedim mantıklı cevabı olan arkadaşlar buyursun
|
Merhaba Kardeşim Sorularına cevap vermek isterim ;
İlk sorun : Merhaba uzun zamandır bu formdayım,gördüğüm kadarıyla herkezin kendince bir derdi,sıkıntısı veya istekleri var.Herkes ilahi bir güç tarafından gelecek metafiziksel yardıma muhtaç sahi aranızda oldumu hiç bu yardımı alan?
Cevap bunu neden sende deneyerek gerçek olup olmadığına kendin bakmıyorsun.
İkinci Sorun : Olduysa eğer size bu yardımı veren güç neden insanların katledilirken acı içinde Allahım yardım et diyişine yardım etmiyor,sizin ayrıcalığınız ne?
Cevap : Allah adildir ve adaletlidir. Allahım yardım et demek vardır gerçekten istemek vardır. Bugun insanlar katledilirken bile insanlar Allaha sığınmaktadır.Çünki öbürtarafın mükafatı çoktur.Bugun türkiyede birinin yanına bomba düşse isyan eder ağlar korkar manevi olarak zayıftır ruhu çünki ama bugun savaş yaşanan ülkelerde kafana bomba düşse kaçarsın , sığınırsın , korkmazsın çünki manevi olarak güçlüsündür.
Üçüncü Soru : Neden her gün binlerce masum çocuk bir lokma ekmeğe muhtaç oluyor?
Cevap : Bu konuda Allahı sorumlu tutamazsın. Neden..?
Bugun benim padişah olduğumu düşün ve sende vezirsin ben sana tuttum dedimki al bu altınları tüm halka dağıt ve sen dağıttın.Halk çok saol padişahım mı der yoksa cok saol vezir mi der. Peki yine ben sana verdim sen gittin bunu karıda kızda yedin afedersin içki içtin şunu içtin harcadın halkın parasını burada suçu padişaha yıkabilirmisin ? yıkamazsın suç vezirindir. Allah zaten o vezirin cezasını öbür tarafta verecektir.Sen bugun elinde 1 ekmeği paylaşıyormusun ? Yada kullandığın bir eşyaya gerçekten ihtiyacın varmı Allah demişki zekat ver veriyormusun ? Eğer ki tüm insanlık İslami şeriata uygun yaşasaydı bugun ne bir lokma ekmeğe muhtaç bir insan kalırdı ne bir yoksul.
Dördüncü Soru : Her şeyi bilip,gören ve yaratan tanrı bizi yarattıysa neden bizi bizden sorumlu tutuyor? Bizi böyle yaratan o
Cevap : Çok basit birşey aslında bunun cevabı Allah bizi yarattı ve seni senden sorumlu tutmuyor yanlış. Sana kurallar koymuş bunlara uymalısın diye ve sen bunlara uymak istemiyorsun. Bugun bir ülkenin kurallarının olmadığını düşün ne olurdu kaos ne anlamı kalırdı herşeyin.Allah sana özgür irade vermiş seni yokluktan madde alemine getirmiş demiyorsinki ben yoktum sonra geldim dünyaya Allah seni bir varlık yapmış. Afedersin bugun sen otta olabilirdin. Allah beni yarattı ama neden görev verdi ya kardeşim bugun annen seni büyütmek zorundamı baban sana bakmak zorundamı doktor sana ilaç yazınca sigara içme deyince neden bana kural koyuyorsun mu diyorsun neden allaha her seferinde bu sorular.
Farklı sorun veya aklına takılan birşey varsa yaz.