Alıntı:
Altuni Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba uzun zamandır bu formdayım,gördüğüm kadarıyla herkezin kendince bir derdi,sıkıntısı veya istekleri var.Herkes ilahi bir güç tarafından gelecek metafiziksel yardıma muhtaç sahi aranızda oldumu hiç bu yardımı alan?
Olduysa eğer size bu yardımı veren güç neden insanların katledilirken acı içinde Allahım yardım et diyişine yardım etmiyor,sizin ayrıcalığınız ne?
Neden her gün binlerce masum çocuk bir lokma ekmeğe muhtaç oluyor?
Her şeyi bilip,gören ve yaratan tanrı bizi yarattıysa neden bizi bizden sorumlu tutuyor? Bizi böyle yaratan o
Bu sorular uzar gider, daha çelişkili ayetlere girmedim mantıklı cevabı olan arkadaşlar buyursun
|
metafiziksel yardım bekleyen aradığınıda geldiğinde fark edemez amma Allah sebepleri ihsan eyler evet yardım Allahın izniyle gelir..Biz göremiyoruz diye yoktur demek dünya kadar büyük yalan olur dimi
önce şunu anlamalısın ; Bu dünyanın bir imtihan hanedir..Sınav meydanıdır,herkesin imtihanıda farklıdıır.. Acılar içinde kıvranan bir insanın belki günahlarına kefaret olacaktır bu yaşadığı belki sabrederse Peygambere komşu olacaktır bu musibeti.. Gördüğüne hüküm verme arkadaki hikmeti tefekkür et..Bu mevzu ile ilgili 25.lema hastalar risalesine bak
Dünyadaki rızık bütün mahlukata yeter,Değer biçip etiketleyen satan satın alan insan oğludur..Parası yoksa satın alamaz,parası varsa alır evinde çürütür..Suyun bile fazla kullanılması haramdır,evet sorumlusu biziz kardeşim..Girdiğimiz depresyonlarda bile frekansımız değişir depresyon üzere yayın yaparız çevremizide etkileriz sorumlusu bizi kardeşim.
Ben bu dünyadan en çok mahlukatın bu arzu ve istekleri için gitmek istiyorum..Araba istiyor biniyor atmosfer zehirleniyor deliniyor,küresel ısınma başlıyor klima açıyor yine deliniyor,koltukaltı deodarantı kullanıyor yine deliniyor.. İstek ve arzularımız kısır bi döngüye sokuyor bizi..
Kadınlar altın seviyor ama altının hangi kimyasal ile ne şekilde hangi köylerde çıkarıldığını bilmeden sormadan önemsemeden istiyorlar,1 gr altın kaç kişiyi zehirliyor ?
benimde örnekler saymakla bitmez,şimdi senden bir hayal kurmanı istiyorum..Bütün insanlığı dünya üzerinden 1 dakikalığına kaldır ve 100 sene geçsin bu durumun üzerine..Nasıl bir dünya görüyorsun ?
Herkes birşeyler düzelsin iyi olsun istiyor kimi fiilen kimi cümleleriyle kimi facebook paylaşımları ile.. ama kimse elindekinden vazgeçmiyor..
Ne ayranım dökülsün ne tatsın olay yaşansın