Ahdim yerine gelmiş olduğuna göre artık yemek yiyebilirim
Her devirde büyükleri çekemeyen, hased eden, hatta onlara hakaret eden bulunmuştur. Muhyiddin Arabi kuddise sirruh zama*nında adamın biri bu Allah dostuna düşman kesilmiş. Namazları*nın sonunda da ona on defa lanet okumağı vazife edinmiş. Zamanı gelmiş o lanetçi kişi ölmüş. Adamın cenazesinde Muhyiddin Arabi hazretleri de bulunmuş. O adamın afvı için Halik Teâla hazretleri*ne çok yalvarmış. Cenaze defnedildikten sonra bir ahbabının evi*ne giden Muhyiddin Ârâbî hazretleri bir müddet murakabede bu*lunduktan sonra murakebe halinden gülümseyerek ayrılmışlardır. Bu halini soranlara şöyle anlatmış:
- Bana hergün, namazlarından sonra lanet okuyan kimse afvedilinceye kadar hiç yemek yememek ve içmemek üzere ahdet*miştim. Ve onun için de şimdiye kadar hiçbir şeye iltifat etmeden bekledim. Yetmiş bin kelime-i tevhidim vardı, onların sevabını da o bana lanet okuyan kimseye hediye ettim.
Elhamdülillah Allahü Teâlâ benim bu niyazlarımı kabul ede*rek onun günahlarını afvetti. Ahdim yerine gelmiş olduğuna göre artık yemek yiyebilirim.
|