Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
birde su var mesela:Kendimi tenzih ederim, şanım ne yücedir.”;
“Cübbemin içindeki Allah’tan başkası değildir.”;
“İki âlemde Allah’tan başkası yok.”;
“Benim sancağım Muhammed’inkinden büyüktür.”;
“Çadırımı arşın hizasında kurdum.” bunlari soyleyen zat buyuk veli kabul ediliyor...bunun benzeri seyler soyleyen ibn teymiyye bidat ehli kabul ediliyor...burada bir celiski yok mu?
|
ibni yetmiyor gibileri ehli sünnet şiddetle Tenkid eder onlar mezhebsizleri ve Firari dayı yetiştirdi ümmet başına bela etti. hak mezheb 7 dir. 3 u istihar etmemiş. Bunların dışında peygamber sav in yaşantısı bulamazsınız. Bulduğunu sananlar ülkemiz şu ve ve ehli vida . mezahibin zincirinin başını çıkarabilir soluğu cehennemde alır. ayet ve hadisler hüküm çıkarak derecede ilmi olan mezheb tabi olmasına gerek yok. hayat Nerede. Mezheb imalatı olsun tarikat seyhleri olsun results sav in yolundan kıl kadar ayrılmak bu zamanda hususun görüyoruz ki hususun hak mezahibin bir tarikat başında resulting yolunda terbiye-i Muhammed'e ve kuraniyeyi talim eden eli ölülerin zarara dol uzatmak gazabı ilahiler ve bizim dahi ziyade galasına mücbir. Zira niyeti ve neye hizmet ettiklerini iyi biliriz. Haricileri isidi mezhebsizleri adı altında el büşra ve el lideri Müşterilerin yetiştirdiği muhammed bin Abdulvahap yolundan giden hak Tarikatlarin dusmani versatile içimizde Süryani ve Ali düşmanı ama sıra denen Ali dusmani olu mo da Akevi geçinen Ellah düşmanlarını cümle 72 fıkrayı teşkil ve yetiştiren bırakıp Resulullah liranın terbiye ve yolunu Mekteb İttihat etmiş kumanda ve le zirai ekber aletinin yolunda ve herbirihulefa i taşıdım ders almış Resulullah sonunda ve yolunda mübarek insanları Tenkid ve kurana amirine taarruz hükmündedir iyi bilinen. istanbulda otururuz farkımız benim bir evim yok burda lakin Beşyüzevler sene ehli Salute ve küfür karşı istanbulu be islam aleminin koruyan Kuran'dan medet alan Tarikatta burada Beşyüzevler yerde tekneler Ellah Ellah denmesi idi ki malum kuran düşmanlarını rahatsız etti de zaafı inanan daha hayatında feraizi gisteremeyenler Sünnete sadaka şalvar çarşafa düşman munafik sevinirim yetiştirilen. tarikatler şeriat içinde kuralın cadde i kuralına hakka çalışan ve terbiye i muhammediyeyi sav meslek ve Mekteb İttihat eden yollardir. onlara düşmanlık Resulullah sav ve kurana düşmanıdır. fakir zengin müslüman ve A. Geyran ks a atiflar yanlış ve eksik bilgilerle dolu. Bizim yanlışıkla varsa düzeltiniz hakkı gördüğümüz yerde teslim oluruz. Lakin farzlarda kusuru olan sünnete bihaber ve kurani açıp bu bize yeter diyen suz enaniyeti KAVİ cuhela fan değil. Siz size değil zira maksadın izi bilmem. umumadur. Kimse nefsimden aşağı değil. Tarikatler la ilgili tüm sorun ve sıkıntılara ilaç size ve bana umuma ilaç hükmünde Said Nursi Hz lerinin telvihat-ı tis' a Risalesi tavsiye ederim. yazdıklarım öğren doğum iki kelimeden ibaret kimseye ders verme gayet yok. Zira talebesi hoca değilim. dersini ve okuduğunu söyleyen talebinin sorudur cümlesi. Hakiki Aleviler başınızın üstüne sizin de maksadın bilmem o yüzden genel konuştum bildiklerini dedim. Nazara bir hak tarikata bağlı ilmi yok sıradan cahil dediğimiz işçi köylü bir insan hiçbir yere bağlı olmayıp çok ilimler kitaplardan okumuş statü sahibi binler kişiden üstündür. Eğer zenginleri overseas onların çoğu zekatini vermediği için hırsızlık. Orta sınıf çoğu da faize batmış Elmalı savaşır aldıkları evler arabalar ticari muamelesi. çoğu faizle. Sokaklarda millet aradan uyan gezerken dövme küpe it beslenmelerini. .. Bunlara deva bulmak yerine Ella için binbir muskilat içinde tüm kusurlatiyla birlikte hakka hizmet eden cemaatler tarikatler dil uzatmak gazabı ilgiye mücbir. Bekleyin zira biz de bekliyoruz bca muharrem kirdiktan sonra Güle oynaya daha yol alamayacak kimse. Bir musibet gelir aşkına rica eder. Ellerin tokadı hocbirseye benzemez. Hocaların çoğu sustu fitness dehşetin. Böyle mekan hiçbir asırda görülmemiş. Tebliğ şükür etmiş zina teslim fasiklat fasiklat bir cemiyet. Yol alacağını sabır böyle gidecegini sanur. Ve illallah il Muş tek. Şu istanbulda 23 saat semaya ateş yağar. millet Güle oynaya cehenneme gidiyor. 2 saat şu vakitte ayyaskar da silmiş da el açanlar var. iki saat nur onu kurtariyor. o iki saatin olmadığı bin muskilat içinde cemiyet için gözyaşı dikenli de vazifeden azar olduğu bir gece gelir catar. Toprağın damarlarina kalp elinden kan sızdı. Tekadu temeyyezu minel gayz