Alıntı:
nesimcik Nickli Üyeden Alıntı
Kulaktan dolma bilgiler gorenek ve mantık yürütme yoluyla inanç sahibi olup müslüman ligin bu olduğunu sanan aralarını üzerinde buldukları dinin yanlış olduğu söylediğinde taasuo ile sağa sola saldıranlar yakinda ikiyuzbin derece sicakliktaki bir ateşi tattiklarinda neyin bidat neyin sünnet neyin âyet neyin hurafe adet olduğunu ogrenecekwrdir. Bidatlarla ilgili uzun ve delilli bir yazı yazdım. Diyanetin fetvasını da gösterdim. Çok insanlara yazı delil derdi yok. Anlıyorum. Bu dini kimse tahrif edeniyecek hersey aslına dönecek
|
Dinin aslını diyanetten öğreniyorsan, zaten o dediğin bizzat olacak demektir. Nuska dediğin, Allah'ın ayetlerini üzerinde taşımaktır. Dualar veya koruma amacıyla yazılmış Allah'ın ayeti ne zamandan beri bidat oldu?
Ayrıca bunun şeriatta ve müçtehit imamların onayıyla sabit olduğu bilinen bir konu iken, nuska ne zamandan beri bidat oluyor? Tabii ki büyü vb. nakıs işler haramdır lakin bu konu onlarla baştan başa terstir. Al sana mantık, al sana kanıt.
Ayrıca eksik dediğin birşey daha var. O yukarıda yazdığın kavurucu cehennem ateşine aynı zamanda dinde haram olmayan şeyleri haram ilan edenlerde yani Allah adına helal haram uyduranlarda girecektir.