Kıymetli kardeşlerim bu konu hakkında aklıma şu geldi; Firavun evet Allah C.C isyan eden ve ona karşı gelip haddi aşan firavun ömründe 1 kez baş ağrısı bile çekmemiş. Neden çünkü sıkıntıya düşüp Allah C.C aklına gelmesin diye. Sular üzerine gelirken anladı iman etti yani iman-ı yeis yaptı kabul olmadı. Hastalıkla Allah C.C hatırlamanın ne alakası var demeyin bizzat yaşadım hemde yaklaşık 2 hafta önce. Memleketimde kütahyada sürekli içtiğim bınardan su içtim. Suyada mikrop mu ne karışmış. Ertesi gün ateş 39 a dayandı. Ateşten dolayı baygınlık geçiriyorum neredeyse. Sürekli boş boş istifra. Ağzıma 5 gün bir lokma girmedi neredeyse. Hemen istifra hemen istifra. İnsan o an sadece Allah C.C düşünüyor. Ben secde hali gibi yatarken. Normal yatamadım sıkıntıdan. İnsanlar odada çay içiyo ve sen karanlık odada amelinle baş başasın. Kulun Allah'tan başka mevlası yoktur. Diyede çok düşündüm ve bizzat yaşadım. Hastalığa yakalandığıma neredeyse şükrediyorum ömrümde böylr tefekkür etmemiştim. Bu bayan bacımız hakkımda ben hâşa böyledir firavundur demiyorum. Bu onun imtihanı. Eğerki bu olaydan dolayı kibirleniyorsa ve namaza ibadete ihtiyaç yok diyorsa ve ben artık oldum piştim erdim diyorsa eyvah ki eyvah ona! Yani garipsemeyin. İmtihan için geldik. Hayır olanda şer olabilir, şer olanda hayır olabilir....
|