Alıntı:
sosyopat Nickli Üyeden Alıntı
İhtilafın olduğu yerde muvahhidlere düşen doğru hareket ise bu ihtilafı Kur-an ve Sünnet’e götürmek ve ortaya çıkan hükme boyun eğmektir.
|
İhtilafu ummetun rahmetun hadisindeki kasıt ümmetimin alimleri arasındaki ihtilaf demektir ki müctehid imamlarının ictihadlarinun farklı olmasına işaret.ihtilafı Kur-an ve sünnete götürmek davası fasid ve imamlara tebaiyeti bırakıp Kur-an ve sünnetten ben hüküm çıkarmaya yetkikiyim onlara gerek yok anlamında kendi içinde tuzak bir kafadır. Zaten Kur-an ve sünnete ışığında imamlar meseleyi hal edip hüküm çıkarmışlar aralarında ihtilaf elbet olacak ibda rahmet m Tekrar bunlar ittifak etmedi öyleyse bu us yanlış ben bunu kur-an ve sünnete götürürüm demek gurur ile Kur-an ve sünnetten ben hüküm çıkarabilirim diye azim bir ise soyunmak anlamında dur. Zaten bu uşi imamlar yapmış. Sen onların ihtilâfını cahillere bahane gösterip mezheplerden uzaklaşır mata hizmet eder bu. Zaten 4 hüküm çıkmış hangi imama tabi üşen saba düşen o imamın hükmünü uygulamak yerine bak bunlar ittifak etmedi öyleyse yanlış bu imamlar diye şeytani budaya hizmet eden sapık ve saptırıcı bir gururla tekrar kurana sünnete götürürüm çıkan hükmü bu kurum demek sadedecahmaklik değil ehli sünnete ihanet bidaya hizmettir.Ağızuni kapat. Sen kim o.müctehid imamları kim. Sinek kartalın uçuşuna karışmaz. Gururun yere batsın bu kurana hizmet değil milleti bidaya davet dini yıkmak için çabadır