Bende bir başka mevzu anlatayım.Mevzuyuda senin cennet olayına bağlayalım.
Değişik kaynaklarda yazar birde cübbelinin bir sohbetinde bahsi geçen zat var bu zat kim dersen cehennemden en son çıkacak kişi deniyor.Bu belli zaman cehennemde kalıp çıkıyor haliyle bunu alıp önce hayat ırmağı denen yere atıyorlar orda haliyle vucud yeniden eski halini alıyor sonra bunu cennetin kapısına getiriyorlar.İçeri bakıyor missss.Neyse Rabbim diyor bende buraya girecekmiyim benide içeri aldırsan meleklere emir veriliyor cennetten içeri giriyor ama senin anlayacağın misal 500 metre sonra onu orda durduruyorlar sağa sola bakıp imreniyor gene istekte bulunuyor rabbim beni az daha ileri aldırsan gene bunu alıp biraz ileri ulu bir ağacın altına bırakıyorlar diğer insanları görüyor imreniyor bu son giren sona kalan dona kalır hesabı biz harbiden sap gibi kaldık olayına dönüyor.
Cübbelinn sohbette anlattığı her cennet ehline 60 dünya yeri kadar yer verilecek düşünsene sana 60 dünya kadar yer veriliyor arazi düşün içi ev villa doluda eeee işte bu sona dona kalan arkadaşda onlara bakıp lan harbiden biz dona kalmışız diyor.
--------------------
Şimdi bende diyorumki cehennem gibi yerden çıkmışsın mübarek cehennemde tüm eziyetleri görmüsün haliyle diğerlerine yapılanı görmüsün.
Ve cehennemden çıkan son kişi olmuşsun rivayet böyle senide alıp 1 ağacın altına koymuşlar.Ölüm yok yani yemesen içmesen ölmüyorsun burdaki gibi haliyle para lazım yiyecek için olayı üşüdüm olayı yok kısaca cennete kapağı atmışsında hala istekler bitmiyor ha o istiyor rabbimiz veriyor olayın devamında.
----------------------------------------
Peki kimin garantisi var ben kesin cennetliğim diyebilen.Allah CC herkesi imanını sabit kılsın ölürken imanla ölmeyi nasip etsin.Bazı haberler okuyorum camide namazda rahmetli olan çokda işte Wcde ölende çok haberlerde anlamını bilen bilir.
Nasıl yaşadıysanız öyle öleceksiniz nasıl öldü iseniz öyle dirilteceksiniz deniyor.
Ha cennete gidersek eğer bizler nasip olursa o zaman orda zaten ne olduğunu görürüz ama gidemezsek zaten halimiz perişan.Önce cennete kapağı atmayı garantileyelimde sonrasını tartışırız vesselam.