Alıntı:
Eminn Nickli Üyeden Alıntı
Bende mürşitsiz zikir çekiyorum. şimdi yukarıdaki hocayı dinleyince kendimi boşa kürek çekiyormuş gibi hissettim. Yardımcı olacak varmı aramızda?
|
Alıntı:
methcnnbs Nickli Üyeden Alıntı
Allahın ismini zikretmek için birine ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Zikredin..
|
Alıntı:
sdilek Nickli Üyeden Alıntı
İlla bir mürşidimiz mi olması gerekiyor. Niçin kendi başımıza yapamıyoruz ki?
|
Havas vs isleri icinse icazet. Videoda zikirlerin muvekkellerinin altini ciziyor hatta.
Ama Allah i anmanin izni sınırı oldugu kanaatini paylasmiyorum. Paylaşımda havas isleri ile ilgili ozellikle açıklamış. Nefsde belli bir mertebeye gelinmemisse izinsiz davet vs islemleri ruhanilerle gorusmek icin cekilen zikirler istenmeyen sekilde sonuclanabilir. Aslinda soru su Allah rizasi icin mi cekiyorsun?
...
Bazi yuksek sayili zikirler mürşit ile cekilir ki o yoldaki sıkıntılarda zikri bırakıp kacacagina nefsine ağır gelmeden devamlılığı sağlansın. Zikir niyetine giren kisiyle şeytan ugrasir.
Araf suresinde 16-17.ayetler İblîs dedi ki: “Bundan böyle benim sapmama izin vermene karşılık, ant içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım. Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın
...
Seytan nefse fısıldar. Mürşid size seytanin yaklastigi noktalardan uyarir. HATTAP bu konuda hakli. Senin nefsin 1000 zikir ile ilerleyecekken 3000 cekersen ezilmeye baslarsin. Ilac ve dozunu ayarlama meselesi.
...
Kalpler ancak Allah i anmakla huzur bulur. (Rad suresi 28)Biz izin yok diye zikir cekmiyorsak Allah demiyorsak huzur nerede. Yönü Allah olanin mursidini Allah gönderir. Bazen kalbiniz size zikrini verir. Kalble nefsi ayirip dinlemek lazim. Nefsi ayirmak icin de dini kurallar-seriati bilmek Kuran-i anlamak önemli.
...