Özel ve güzel dualar sizlerle paylaşmak isterim.
Ramazan ayı vesilesi ile babaannemden ve anneannemden öğrendiğim ( eski ama bence çok çok kıymetli) bir kaç duayı sizlerle paylaşmak isterim..kim bilir belki sizlerde evlatlarınız ile paylaşmak o minik canlara bu güzel duaları öğretmek istersiniz..ikisininde mekanları cennet olsun kabirleri nur ile dolsun ..Amin
Babaannemden öğrendiklerim;
1- " Kızım gece uyumadan önce bu duayı mutlaka oku" derdi
Sübsübhan seyyüdü rahman
Kaza yerde duvar perde
Dört bir yanımız kale kapısı
Dört çevremiz ismi azam duası
Üstümüz büyük elif lam
Kapımız elhamdülillah
Kilidimiz kul hüvellahü ehad
Allahüssamed
Lem yelid velem yüled
Ve lem yekün lehü küfüven ehad
Rabbimiz bir Allah dır Celle Celaluhü
2- " Kızım ezan okununca 3 kulhü,1 elham oku ve sevabını Hz.Muhammed efendimize ve Hz.Bilal efendimizin ruhlarına hediye "et derdi ve yine ezan okunurken
3-Ezanlar mübarek olsun kabrim bur ile dolsun ben kabrime varmadan sualim sorulmuş olsun" de derdi.
Anneannemden öğrendiklerim;
1-Anneannemde bu duaları gece yatmadan önce okumamızı öğütlemişti..
" Yattım Allah kaldırasın nur gölüne daldırasın vaktim tamam olduysa imanımla gönderesin"
"Yattım sağıma döndüm soluma sığındım hak sübhanıma melekler şahit olsun dinime imanıma yatarım Allah kalkarım inşallah kalkamazsam eşhedü en la ilahe illlallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulüh..dualarını diğer dualarına mutlaka ekle" derdi..
Ayrıca,
2-Evden çıkarken,bir işe başlarken yolculuk yapacakken hem işlerin yolunda gitmesi hem de korunmak için...
" Bismillah ile çıktım yola selam verdim sağa sola Hızır İlyas yoldaşım ola .... bunu eşikten çıkar çıkmaz oku " derdi..
Bizler bu duaları hala dualarımıza ekleriz belki yazdıklarım bir kul un işine yarar...
Hoşça kalın
---------- Post added 18.04.21 at 22:09 ----------
3 numarada yazdığım duada bir yanlışlık yapmışım "kabrim nur ile dolsun "olacak kusura bakmayın ...
|