Alıntı:
Azraduru Nickli Üyeden Alıntı
Selamün aleyküm kardeşlerim bazı şeyler kesin kadardır ya bazı bizim irademiz dede bağlıdır tabii ki Allah herşeyi bilendir Allah kiminle evleneceğimizi biliyor fakat benim sorum hani derler ya evleneceğim kişi de doğacağım gün gibi mutlak kaderdir değiştiremezsin dua ile ancak huyunu ahlakını değiştirirsin peki o zaman neden eş adayı seçerken dikkat etmemiz gereken şeyler var şimdi ben Allah rızası olan bir evliliğe Niyet ettim bir bey ile tanıştım çok hızlı oldu her şey şu an kafandaki kuşkular var anlaşmazlıklar var ama büyük veya dini konuda değil yani evleneceğim kişiyi ben mi seçiyorum Rabbim mi gönderiyor evleneceğin kişiyi rüyanda gör duaları vardır Dua eder dua beklerim Rabbim hayırlı rızasının gözetildiği bir evlilik nasip etsin cümlemize
|
külli irade Allahin iradesidir ,cuzzi irade insan iradesidir kulli irade olmus ve olacak herseyin hukumlusudur,cuzzi irade ise tercih yapar gelecegi bilmez...ornek evlenmek icin adaylar var,biri zengin,biri fakir,bir dindar,biri vasat burada kulli irade hangisini sececegini ve sonucun ne olacagini ezelden biliyor,fakat tercihi cuzzi iradeye birakiyor cuzzi irade akli ile en iyi tercihi yapmaya calisiyor ve yaptigina inaniyor ama tercihinin ilerde kendisine ne yasatacagini bilmiyor