Alıntı:
Emine123 Nickli Üyeden Alıntı
Hayirli ramazanlar Ben kuran okurken namaz kilarken surekli bi vesvese bi dusunce bi dusunce yemin ederim o dusunler o kadar uzunkii namazim yil gbi geliyo okudugum kuran i saatlerce okuyormus hissi ve kuran okurken bas donmesi dusuncelerden okuduklarim dogru ama hata yok serilestim guzel okumaya basladim simdide bu sorun cikti ne okusam bu seytan benden gider ya cok rahatsiz oluyorum kendimi tam veremiyorumm gozun ibadette aklim nerde bende bilmiyorum gelen dusunceler o kadar boşki ne okusamda gecmiyo bu hal ne yapmam gerek taktik verin Allah razi olsun
|
Değerli kardeşim bu forumda bende acizane paylaştım diğer arkadaşlarda paylaştı vesvesenin izalesi için birçok tatbikat mevcut. Ben eskilerde çok yapılan müsmir netice alınan günümüzde unutulmuş bir tatbikattan bahsedeyim vesveseden emin olmak ve sürekli negatif düşüncelere maruz kalanlar için Ezan vakti veyahut ezan okunurken euzu besmele ile suphanallahi velhamdü lillahi ve la ilahe illahi vallahü ekber ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyilazim demek ve ayrıca la ilahe illa ente suphaneke inni küntü minezzalimin demek çok faydalıdır. Alışkanlık haline getirmeni hassaten tavsiye ederim.Not: Mutlaka ezan okunurken veya ezanı duyarak okuman gerekmez her namazın ezan vaktini geçirmeden bu işlem yapılabilir. (Arapça aslından bakarsan daha sağlıklı olur Türkçeye aktarırken tam aslına mukabil olmayabilir.)