Alıntı:
dradem404 Nickli Üyeden Alıntı
Sayın adaşım tasavvuf rabıta bağlanma kalpten gönülden içten yaşanılır..bunu da ancak ehli rabıta bilir..hayatında kirazın tadına bakmamış birine kirazın tadını anlatıyoruz..bence uzatma ehli fitne ile çabalama..onlara şu ayetten haber ver bakarada geçen.
وَاِذْ قُلْنَا لِلْمَلٰٓئِكَةِ اسْجُدُوا لِاٰدَمَ فَسَجَدُٓوا اِلَّٓا اِبْل۪يسَۜ اَبٰى وَاسْتَكْبَرَ وَكَانَ مِنَ الْكَافِر۪ينَ
Meleklere, “Âdem’e secde edin” dediğimizde İblîs dışındakiler derhal secde ettiler; o direndi, büyüklendi ve kâfirlerden oldu.
Melekler neden Adem'e as secde ettiler..hani yunus beyazit bestami misalini veren arkadaş bi seyler yazmış ya..bu adem aleyhisselam (ki bir insan)ın insan olan vucuduna mı bir secde..Ademde Allahın nuru var idi o nura secdedir..şimdi bu insandaki tabi her insanda değil tasavvuf sulukunda en üst tabakaya ulaşmış insana tabiiyettir..bunu şu kıt aklimizla anlayamayiz
|
Doğru diyorsun kardeşim bazı insanalar şunu biliyor şunu yaptim bunu yaptim diyip sürekli bile isteye ortalığı karıştırıp daha sonrada ban ben demiyorum o diyor diyip kendisini sıyırmaya çalışanlar yok mu yahu çocuk mu kandırıyorsun sen birinin fikrini alıp bir toplum içinde söyleyip savunuyorsan o cıktı kabullenirim içindir yok amacım o değil diyorsan da bu meseleleri bizden çok daha iyi şekilde alimler açıkladı muhakkak onuda okumuştur neden açıklamalarını yazmıyorsun insanları sürekli şüpheye sevk ediyorsun amacın ne amacın öyle değil mi
Mübarek dediğin gibi samimi .olanla art niyetli olan arasında her zaman bi fark vardır ALLAH c.c selamet versin var olasın selametle ...