Alıntı:
Ademm Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim bi savaşın olacak bazı katan. Sözler elbette var ahir zaman hocaları bazı abartı denilecek şeyler yazıyorlar lakin bu konu hakkında en son okuduğum kitapta yazar çok zor ve çetin bir imtihan olduğunu hz. Muhammed s.a.v inanan müslümanların yanında hiristiyanalrdan bazı kimselerin de hz. Isa vesilesiyle müslüman olacağını bu savaşta müslümanlarla beraber savaşacaklarını yazıyordu lakin gelecek konusunda ne kadar yorum yaparsak o kadar hata payımız artar genelleme yapmak daha isabetli olabilir bu konuda yani bütün küfür egli içind e yahudisi hiristiyani bitişti itikadı bozuk şia veya diğer sayamadiklarimizda var dinin anlamlarını inakr edip kendilerine din uyduran vede dinsiz herkesin bulunduğu bir saf yani kâfirlerin safı onun karşısında ehli sünnet anlayışıyla ikitadi ve mezhep yönüyle rasulullah s.a.v tam itaat edenlerin bulunduğu bir saf karşılıklı savaşacak lakin biz yetişir miyiz o savaşa kimse bilemez bi ALLAH c.c o güne yetişirsek bizleri müslümanların safından eylesin İNŞAALLAH kardeşim ...
|
Abi ben nedense Hristiyanların bizim tarafımıza daha yakın olacaklarını hissediyorum, peygamberimiz de zaten bu mevzuda olmasa dahi Hristiyanların bizlere daha yakın olduklarını söylüyor. Hz. İsa (a.s.) zuhur ettiği zaman Hristiyanların büyük çoğunluğu ona tâbî olarak küfür ehline ve deccalistlere karşı safımızda yer alacaktır diye umut ediyorum. Ama tâbî küfür ehlinde yer alacaklar da olabilir orasını bizler bilemeyiz ama benim tahminim o yönde.