30.05.21, 15:51
|
|
Gayretli üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 16 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Ademm Nickli Üyeden Alıntı
Güzel kardeşim şunu sormak istiyorum .madem rasulullah s.a.v o zamanın durumuna göre giyindi
Sarıkla kılınan iki rekât namaz, sarıksız olarak kılınan yetmiş rekattan daha hayırlıdır.Deylemi, Taç, I/169.
Resûlullah (sav) in*Şüphesiz bizimle müşrikler arasındaki fark ,,takkeler üzerindeki sarıklardı.*buyurduğunu işittim.Tirmizî. Libas, 42; Ebû Davud, Libas, 24
Hz. Peygamber (asm) in Tebük Gaz*vesi sırasında Şam (veya Rum) cübbesi giydiğine dair hadisler vardır*(Buhari,, Salât, 7,, Libâs,, 10 Müslim,, ""Taharet"", 77, 79, 81)
Madem o zamanın şartlarıydı öyle olması gerek diyenler neden şunu unutuyorlar rasulullah s.a.v sözleri yaptıkları fiilleri gibi birçok etleri sünnettir ve büyük sevaptır hangi kül böyle yaparsa sunnete uyma niyetiyle yapara sevap kazanır hele sarık meselesi ap ayrı bir mevzu ona biat veya geleneksel bisey diyen biri hakkaten yoldan sapmıştır çünkü bizi yahudi hıristiyan ve nice müşrikten ayıran bi nişanedir sarık
Kardeşim sen sosyal medyada sarik cübbe giyen zenginleri gördün hekesi onlardan bilme şuan turkiyede 100 binlerce sarıklı cubbeli insan var sen sadece bir kaçını gördün hem şeytan sana baña olduu gibi onlarada seytan tekkede de mekkede de şeytan seytanligini yapar o yüzden sünnette ne varsa yaparsan o kadar ALLAH c.c yaklaşırsın çünkü dünyada ALLAH c.c en yakın kul peygamberimiz s.a.v 'di onun yolunda olanlarda ALLAH c.c en yakın olurlar selametle umarım anltabilmisizdir selametle ...
|
Adem abi şuan ne sarıkla ne de cubbeyle ayırt edebiliriz diye düşünüyorum bu devirde kim kim bilemiyoruz. Ben yurtta filan kaldım Adem abi dışına baksan mini etekli açık mescide gelip namaz kılıyor ben de mescidde oturup yatıyordum ne yazık ki. Belki o kız dinine benden daha çok düşkündü ama dışarıdan baksan bana müslüman o kıza da Allah affetsin derdin. O açık ama Allah'a secde ediyor ben kapaliyim ama o zamanlar Allah'a secde etmekten gafildim . O yüzden ne cubbeye ne sariga bakarım. Kimin kim olduğu belli değil. Neyin ne olduğu belli değil .
|