Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
size gore gereksiz olan örf ve adetler,baskalarina cok gereklidir,toplumda birligi beraberligi,yardimlasmayi saglayan olgudur örf ve adetler,sizinki türk örf ve adetlerine uygun olmayan,diger avrupa ve amerikada var olan bireysellik ve yanlizlik icsellestirmesi anlayisinin getirdigi,ben ben icin varim anlayisina uygun olmuş,tercih meselesi siz oyle tercih ettigiseniz herkes saygi duymak zorunda,sizde kabul etmeseniz bile örf ve adetler icin nefret ettigim soylemini dillendirmeden saygi duymaniz gerekir, yoksa bir baskasida sizin anlayisiniz icin nefret ediyorum bu ecnebi orf ve adetlerinden kelimesini dillendirirse tartisma ortami cikar,boyle bir seye mahal vermemek gerekir
|
Herkes belirli saygı çerçevesinde dilediği konuyu söyleyebilir. Ben de saygılı bir biçimde gereksiz olduğunu düşündüğüm örf ve adetlerden nefret ettiğimi söyledim. Aileler arası yardımlaşma dediğiniz şeyin artik kayinpedere atlet almak ve bir sürü gereksiz yere israf olduğunu söylemek isterim. Ecnebilikle de ilgili değil. İnsanlar eğer evlenip mutsuz olacaksa evlenmesin yalnız olsunlar cok daha iyi. Su an toplumun temel taşı dediğiniz ailelerde birçok kadın cinayetlere kurban gidiyor. Eminim severek evlenmiş olsalardi böyle olmazdı. Herkesin fikrine saygim var ve eşit şekilde herkesten fikrime saygı duymasını beklerim. Teşekkürler.