Alıntı:
Yusufiyeli Nickli Üyeden Alıntı
''Esma ve zikirler muhakkak yanındaki Türkçe açıklamasıyla beraber, yalnız ve sessiz bir ortamda, kendiniz duyacağınız şekilde, hızlı olmadan , normal bir konuşma gibi söylenmelidir. Yani bir ibadet gibi...
Mesela El Afüvv dediğinizde hemen arkasından ''Çok Affeden beni de affet'' demeliyiz. İkinci defa El Afüvv dediğimizde yine Türkçe ''Çok Affeden beni de affet'' demeliyiz.
Böylelikle 156 defa El Afüvv demiş ve 156 Defada çok affeden beni de affet demiş olacaksınız. Tüm zikirler ve Esmalar bu yöntemle çekilmelidir ki; dediğinizi anlayın ve sizin içinizdeki affedilme duygusu ortaya çıkıp hem frekans olarak Arapça zikir meydana çıksın hem de beynen ve kalben o hissiyata bürünebilesiniz.'' (Ali Selman Demirbağ Esma-ül Hüsna ve Ayetlerle Büyü ve Nazardan Korunma Hayat Yayınları Sayfa 129)
|
Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Peki ayetle birlikte okuma hususunda fikriniz nedir? Benim okuduğum şekilde bir hata ya da eksik bir durum varmıdır? Malûm 2 ayetle birlikte zikrediyorum ve bu durum kafamı karıştırıyor. Tek ayet olsa her yüzde 1 defa ya da esma zikrinden sonra ebced sayısında okunur onu biliyorum ama 2 farklı ayet olunca kafam karışıyor. Doğru mu yapıyorum diye vesveseye düşüyorum.