Alıntı:
Lavi44 Nickli Üyeden Alıntı
Kaderimiz önceden bilincimize yazılmışsa neden bunları dünyaya gelince unutuyoruz dejavu dediğimiz şey o anlık hatırlama mı oluyor acaba yoksa bizde Adem as. gibi dünyaya ceza mızı çekmek için mi geldik
|
Dunya isteyene Maddiyyun olarak cennet , ardindan ebedi cehenneme donusturen bir maddiyatcilik kavrami etrafinda firil firil donen.
Isteyene ise ,hakikat sirrina erip, Allahu Teala'nin Cemalini kalb gozuyle seyir etmeye ehil olup , Allahu Teala'nin dostlarindan biri olup , Peygamberleriyle Manevi Alemlerde vazifeler icerisinde olup, Melekut Alemine yukselmek gibi bir cok bilmedigimiz ama bir o kadar da muazzam ve sirlarla dolu bir yolculugu tamamlama ve Insan olmak yeridir. Insan olmak demek sudur; Hayvani Sifatlardan siyrilmak. Nefsi Safiyy olmak; Insan-i Kamil olmak.
Nitekim bir insanoglunun Ummete faideli olabilmesi icin gelmesi gereken mertebe Nefsi Mutmainne'dir.
O halde baktigimiz zaman kimine gore Dunya bos bir hevesten , bosluktan , hicbirseylikten ibaretken ; digerlerine gore ise Ayetlerin binlerce belki yuz binlerce sirlarina hakikatine ermek , 18.000 Alemi seyir edip gezinmek , Hz Muhammed Mustafa SAW'e manevi alemde bir asker olmak , kardes olmak ve O'nun ellerinden tutup Rabbimizin kapisinin icerisinden iceriye girmek.
O kapidan iceri girdikten sonra ; korku yok, uzuntu yok, keder yok, zorluk yok, dert yok , tasa yok ; iste o zaman Dunya Cennete donusur.
Cenneti sadece benzetme olarak kullaniyorum . Cennete talip olmak ucuza kacmaktan baska birsey degildir. Biz yaratilana talip olmamaliyiz , Yaradana talip olmaliyiz.
Cennette nefsin arzuladigi hersey var; fakat bahsettigim yolculuk nefsin arzuladigi herseyi reddederek ulasilan bir Allah dostlugu mertebesi. Yaratani isteyerek. O'nu talep ederek.
O halde ne kadar da onemli bir yerdeyiz degil mi? Bu vazife herkesin vazifesidir.
Kanit:
"Ben gizli bir hazineydim, bilineyim istedim ve halki yarattim."
Burada kast edilen bilinmek, Kur'ani okuyup esmalari ezberleyerek bilmek degildir. Marifetullah'dir ; gozle musahededir; kalple musahededir.
Burada bahsedilen goz , Yer Halki icin degil(Cinni) ; bu Ilahi penceredir.
Dilimiz bu kadar dondu , elbet eksik cok vardir. Sevgilerimle. Allah imaninizi arttirsin , gonlunuzu ferahlatsin, ilminizi arttirsin, seni Zat'ina noksansiz bir sekilde ibadet etmeye nail eylesin. Butun uzuvlarini Zat'ina itaat ettirsin insallahu Rahman , amin.
Ruh'un gidasi ibadettir.
Hayvani bedenin gidasi ise yemek icmek o bu sudur.
Bedenin gidasini verip Ruh'un gidasini vermezsen ,eninde sonunda ya bugun ya 20 yil ya da 50 yil sonra ; gelecegimiz nokta bitkinlik,miskinlik,depresiflik, daralmalar , mutsuzluk , keyif almama, yasamak istememek vesaire.
Ruh Gidayi alirsa; oyle bir gun gelecekki. Ruh Nefs ve Seytana soyle nida edecek:
"Ey Nefs, ey Seytan; bundan sonra bu Vucud beldesinde Allah'in ve Hz Muhammed Mustafa SAW'in kurallari ve sunnetleri gecerlidir. Bundan boyle sizin burada hic bir soz soyleme hakkiniz yoktur. Ulkeyi biz devraldik."
Orada , vucuda Sancak cekilecek , ve bu saatten sonra o kisi namazdan oyle bir haz alacakki ; Allahu Ekber ... INSALLAH.