Alıntı:
Kekik kokusu Nickli Üyeden Alıntı
Sayın İmas ,
İlk önce şunu söylemeden geçemeyeceğim sizi ,bilginizi insanları aydınlatmanızı hep takdir edip saygı duymuşumdur...ayrıca ben bu derin konularda bir "hiç" im ama .....
Zina nikah akdi olmadan kişilerin bilerek isteyerek ilişkiye girmesidir....
İslam zinayı kesin olarak yasaklamış uyarmış zinaya yaklaşmayın demiş.Gerek Kur' an-ı Kerimden gerekse peygamberimizin sözlerinden ben bunu anlıyorum..bu konuda bu kadar hassas davranılırken..bunları yaparsanız tertemiz fıtratınız bozulur denilirken nikahınız bozulmaz denmesi bana da çelişkili ve mantıksız geliyor.
Ben Kur'anı-ı Kerim den 2 yerin kesinlikle tutulması gerektiğini anlıyorum biri diliniz biride .....net...
Şimdi varsayalım yakınınızın eşi böyle bir şey yaptı yakınınız onunla evli kalır mı...siz ona 80 değnek vur "mu dersiniz ya da dur "taşlayalım mı" dersiniz ..o kişi kendine yapılanı sindirebilir affedebilir mi...kadın olsun erkek olsun fark etmez...nikahın düşmesi düşmemesi bence ikinci sırada gerilerde yer alır..asıl ana konu başka ...aman iyi oldu nikah düşmedi içim rahatladı ama ahlaksızlığı napıcaz..
Ayrıca bu nikah düşmez aynen bu şekilde kur an da mı yazıyor..bilmediğim için soruyorum cahilliğime verin...
"ben diyorum ki Evli iken zina yapmak insanlığı ve namusu bozar, perişan eder ama nikâhı bozmaz. O nikâhı yenilemek gerekmez. Yeniden insan olmak gerekir".....
Bu sözlerinize ise tamamen katılıyorum...
Siz hemen kızıveriyorsunuz bazen alınıyorsunuz biz sizinle burada sadece istişare yapıyoruz amacım tamamen dosthane o nedenle hemen kızmayın lütfen..
Bilmiyorsam beni sonsuz bilginizle aydınlatmanızı rica ediyorum.
|
soylediklerim ne benim nede bir alimin sahsi fikri ve beyani degil kuran ve sunnetin ahkami,kuran ve sunnet ahkami tartisilmaz,ahkam ne diyorsa odur,80 deynegin veya recm in istemcisi zina yapanin eşi degil,seriatin kararidir,zina yapanin eşi dese ki ben esimi affettim zinasinida kabul ettim dese bile seriat affetmez,bekar ise 80 deynek vurur,evli ise 80 deynegi vurur olmezse recm yapilir,simdi siz bu batil duzeni gorerek zina konusunu konusuyoruz,eger seriat devleti olsa zinayi konusmaya gerek olmaz,cunku kimse zina etmeye cesaret edemez,zinaya yaklasmaya bile cesaret edemez...hz Ömer ra nin zina konusunda yadadiklarini ve yaptiklarini okumanizi tavsiye ederim...bilgi konusunda iltifatiniz icin tesekkur ederim,fakat inanin hic bir sey bilmiyorum,bildiklerim birkac bilgi kırıntisindan baska birsey degil....evet kuran ve sunnet ahkaminda,ahkama itiraz edenlere kizdigim cok olur,buda benim seriata bagliligimdandir,buda benim zaafim zaar... ( bana şeriatci diyorlar şeriatci ne demekse,halbuki muslumanim diyen herkes şeriatcidir,muslumanim ama seriatci degilim diyen kafir olur,cunku seriat Allah kanunudur kuranin kendisidir)