Ey aziz kardeşim şunu bilesin ki çok az kimseler tek seferde beş vakti oturtur.
Sen namaza başlamak istersen kendine uygun bir vakit seç ve hedef koy de ki ben buna gayret edicem her gün kılıcam. Sen buna gayretli oldukça vakitle cenabı hak sana 5 vakti lutuf eder üzerine teheccüde kalkarsın sünnet namazları da kılarsın sadede gayretli ol.
Hem dersen bana bir vakitte ağır geliyor sanma ki çıkmaztasın. Cebrail as 20 bin yıl secde ettikten sonra sultanlar sultanına gider niyaz eder ya Rabbi benden daha hayırlı namaz kılan olucak mı der. Cenabı Hak cevap verir der ki bir vakit gelecekte benim emrim olduğu için sırf iki rekat namaz kılanlar olucak onda da dünyayı düşüncek. Ben onu af edicem.
Gördüğün üzere aziz kardeşim hem Ahir zamanın dibindeyiz az amale çok şey var. İslamın garip olduğu vakitler. İman da namaz da katiyen paha biçilemez. Hele ki bu devirde dünyaları verseler iki rekat namaza değişme.
Şöyle ki hiç namaz kılmamaktan müsait rahat olduğun bir zaman mesela yatmadan önce elini yüzünü ayağını yıka abdest al iki rekat namaz kıl yeter ki kıl sen cenabı hakın emrini tutmaya gayretli ol. Allah ondan da razı olur diyor evliyaulllah. Hem unutma gayretli olursan 5 vakte çıkar o yeter ki başla euzu çek bismillah de

---------- Post added 09.08.21 at 05:35 ----------
"Hedef her gün secde etmek"