Hazreti Adem'in Zürriyeti
Allah Celle Celâlühû Âdem Aleyhisselâm’ın Sırtını Mesh Edip, Kıyâmete Kadar Onun Neslinden Gelecek Olanları Çekip Çıkardı. Onları Hazreti Âdem’in İki Yanında Topladı.
İlk Topladıklarını Hazreti Âdem’in Sağ Tarafında Topladı, Daha Sonra Topladıklarını da Sol Tarafında Topladı. Allahû Teâlâ Sağ Tarafta Topladıklarına Bakıverdi. Onlar Altın Misâli idiler. Yüce Allah Buyurdu ki:
▬ “Bunlar Cennete Girecekler! Ben Bunlara Aldırmam, Onlar Cennet Ehlinin Yaptığı Amelleri Yaparak Buna Hak Kazanmışlardır. Şunlar da Cehenneme Gireceklerdir! Ben Onlara da Aldırmam, Onlar Cehennem Ehlinin Yaptığı Amelleri Yaparak Bunu Hak Etmişlerdir…”
Bunun Üzerine Âdem Aleyhisselâm Dedi ki:
▬ “Yâ Rabbi... Cehennem Ehlinin Ameli Nedir?”
Yüce Allah Şöyle Buyurdu:
▬ “Bana Şirk Koşmak, Peygamberlerimi Tekzib Etmek, Emir ve Nehiylerde Kitabımdaki Hükümlere İsyân Etmektir...”
Âdem Aleyhisselâm Dedi ki:
▬ “Onları Nefisleri ile Beraber Bana Göster, Belki Onlar, O Kötü Amelleri Yapmazlar?”
Bunun Üzerine Allah Celle Celâlühû Onları Nefisleri Üzerine Şahit Tuttu [...Arapça Metin...] Yani, “Hatırla ki, Rabbin Âdemoğullarının Sulplerinden Zürriyetlerini Çıkarıp da Onları Nefislerine Şahit Tutarak, “Ben Sizin Rabbiniz Değil miyim?” Diye Buyurduğu Vakit Onlar da, “Evet, Rabbimizsin. Şahit Olduk!” Demişlerdi. Bu Şahit Tutuşumuzun Sebebi, Kıyâmet Günü, “Bizim Bundan Haberimiz Yoktu...” Dersiniz Diyedir! [A’raf 7/172]”
Melekleri ve Âdem Aleyhisselâm’ı da Onlar Üzerine Şahit Tuttu. Onlar, Cenâb-ı Hakk’ın Rububiyyetini İkrâr ve Tasdik Ettiler. Sonra Yüce Allah Celle Celâlühû Onları Kendi Mekânlarına Geri Gönderdi. Onlar, Cisimleri Olmadan Diri Bir Vâziyette idiler. Allahû Teâlâ, Zürriyetlerini Âdem Aleyhisselâm’ın Sulbüne İâde Ettikten Sonra Onları Vefât Ettirdi ve Rûhlarını Kabzetti.
Yüce Rabbimiz, Kendi Katında Bulunan Arş’ın Hazinelerinden Bir Hazinede Onları İskân Etti. Hazreti Âdem’in Neslinin Devamı İçin Onun Sulbünden Bir Nokta Ana Rahmine Düşünce, Allahû Teâlâ Onun Suretini Rahimde Tamamlar. Nefs Orada Ölüdür. Onun Melekûtî Cevheri ise Cesedi Bozulmaktan ve Kokmaktan Men’ Edilip Korunmuştur.
Hakk Teâlâ Hazretleri Kendi Rûhundan Ona Üflediği Vakit, Arş’ın Hazinelerinde Zamanın Örtüp Gizlediği, Kendisinden Alınmış Olan Sırrı Tekrar Ona İâde Eder. Doğacak Olan Çocuk Mecburen Bu İlâhî Kanun Çizgisi Dışına Çıkamaz.
Nice Çocuklar Vardır ki, Anne Karnında Zaman Geçirirken, Anneleri Onların Hareketlerini Hissederler ve Seslerini Duyarlar ya da Duyamazlar. İşte Bu, Onun Birinci Ölümü ve İkinci Hayatıdır.
Kime Ne!
|