Alıntı:
Kgumus Nickli Üyeden Alıntı
Hem bir dilbilimciyl yle hemde harflerin anlamını bilen biriyle buda ancak kitap internetten aratıp bulabilirsin
Mesela bişey merak ettim niye Türk alfabesinin harflerini merak etmek yerine Arap alfabesi?
---------- Post added 05.09.21 at 00:03 ----------
Bende sitede yeniyim benden 1 ay önce kayıt olmuşsunuz
Bir Arap Dili kursuna yazılsın
Sanırım
Orada hem dili hemde harflerin anlamını daha doğru gerçekçi birebir öğrenebilirsin
|
Bakın ben çok cahilim bilgim hiç yok ..buradakiler master öğrencisi ise ben ilkokul 1 bile değilim yani durumum o kadar vahim ...sitenin "başında aklınıza takılan her soruyu buraya yazabilirsiniz" diyor....bende aklıma takılanları zaman zaman soruyorum..(yanıt verenlerden de Allah razı olsun)....ama ben bazen sizin mesajlarınızı anlamada çok güçlük çekiyorum...siz nedense yazılanlara hep ters anlaşılmaz karmakarışık ,eleştirisel ,sorgulayıcı ve had bildirici yanıtlar yazıp kafanızdaki karışıklıkları bizlere de yansıtıyorsunuz özü saptırıp soruları genişletmiyor bambaşka yerlere taşıyorsunuz...kafanız çok karışık olabilir Allah yardımcınız olsun...ama her şeye yanıt yazıp kafa karıştırmasanız, kişileri eleştirmeye yönelik hat bildirici değil de konunun özünde kalsanız daha iyi olmaz mı..
Bana sorduğunuz sorunun yanırına gelirsek ..... Hak tealala " ol" demiş ve gözle görülen görülmeyen her şey öyle oluşmuş...bunu da bize kur' an arapça olarak anlatıyor
latince değil....Allah istese başka dilde indirirdi kur' an-ı ama arapça indirmiş......ben ağzımızdan çıkan arapça yaptığımız her duanın kelimenin harfin özel enerjisi ,ilmi ve ruhu olduğunu düşünüyorum.."güzel sözler Allaha yükselir"..o nedenledir ki ( bence) arapça edilen dua ile türkçe edilen dua aynı değildir...elbette ki hepsi değerli ama arapça edilen duanın enerjisi llmi farklı....Tasavvufda harflerin sırları var ve bu sır özel kişilere açılmış....bu ilimle ilgilenenler var Latin alfabesinin harflerinin özel bir anlamı enerjisi yok ..arap alfabesinin harfleri özel çünkü kur' an o harflerle ..bakış açım böyle olunca bende sitedeki bilgili kişilere aklıma takılan 3 harfi sordum o kadar...
Evet Arapça bilmiyorum kur' anı da duaları da latin harflerle ama arapça olarak okuyorum duaları da o şekilde yapıyorum keşke direkt arapça bilsem ama bu benim için bu yaştan sonra çok zor......
"Mesela bişey merak ettim niye Türk alfabesinin harflerini merak etmek yerine Arap alfabesi "diye bir soru sormuşsunuz bende dilim döndüğünce size kendimce bir açıklama yaptım...
Size güzel bir gün dilerim ....Hoşça kalın
---------- Post added 05.09.21 at 09:41 ----------
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Şeyhl ekber muhyiddin ibn arabi hz.leri ruyada gorulen harflerle ilgi şunlar söyler....İbn Arabî Hazretlerinin Rüya Tabirleri
Harfler ve Yorumlar
Elif : Mertebesi yüce ola
Be : Rahat bula geçine
Te : İlme veca eser ola (ilme düşe)
Se : Nusretli ve saadetli ola
Cim : Düşmana fırsat bulup, galip ola
Ha : Ululuğa şebi, ömrü uzun ola
Hı : Muradına erişe, gayet sevine
Dal : Haceti zahmetsiz eline geçe
Zel : Çok mal eline gire, sevine
Ra : Mal ve devlete erişe
Ze : Din ve ağnağ bula
Sin : Korkudan emin ola
Şın : İşlediği işe pişman ola
Sad : İlim vadisine tamam erişe
Dat : Mal hasıl ola ve mal ucunda eli darala
Tı : Düşmanlarına galip ola
Zı : İçi acuna ve kaygu çeke
Ayn : Gönlü teşviş ola
Gayn : Nefsine zulüm ede
Fe : Düşmana galip gele
Kaf : Devletli ola sevine
Kef : Gaipten bir haber gele sevine
Lâm : Korkusundan emin ola
Mim : Muradına erişe, sevine
Nun : Melul ola, belki ağlaya
Vav : Haceti reva ola, sevine
He : Beyler ucunda gönlü kıırıla
Ya : Gazi ve itaatları çok ola
|
"İmas" çok naziksiniz tüm kalbimle teşekkür ederim...
Umarım sizin için güzelliklerle dolu bir Pazar günü olur...