Öncelikle adam çok doğru yapmış, artık dünyada kabul edilmiş bir normdur hayvanın varsa bütün sorumluluğu senindır dışkısıda. Elbetteki onu alıp temizlemelisin, onu orada bıraksan biride ona bassa, o vebalin altından kalkamazsın. Avrupa da baya katı para cezaları vardır bu konuda.
Ayrıca hayvan sevgisinin, insan sevgisinin önüne geçtiği kanısındayım. İnsanlar bu kadar sıkıntı çekerken el uzatıp yardım eden yokken, 600000 hayvan sever toplanmış hala hayvanlara bakalım diyor. Dünyada en çok kedi istanbul da var ve bu şekilde üremeye devam ederlerse 5 sene içinde adam başına 1 kedi düşecekmiş.
Hayvanlar doğası gereği içgüdüseldir, düşünmezler, o yüzden onlar çocuk gibidir, içlerinde fesatlık yoktur. Bir noktada insanlarıda anlıyorum, artık maddiyata olan düşkünlük ve insanların içindeki fesat/kötülük o kadar artmış ki, insanla uğraşıp zarar göreceğime hayvanatla uğraşırım diyorlar.
Ben evde hayvan beslemem, beslenmesinden de hoşlanmam ama dini açıdan bakarsak kuş,kedi,balık beslenmesinde bir sakınca yok.
Hatta bu konuda bir hadis de var
Sahabe-i Kiramdan Enes bin Mâlik’in küçük kardeşinin küçük bir kuşu vardı. Bir seferinde Peygamber Efendimiz (a.s.m.) bu çocuğu gördüğünde, “Kuşcağıza ne oldu?” diye sormuştu.3 Bu ifadeden de kuş beslemenin mübah sayıldığı anlaşılmaktadır.
|