07.12.21, 00:10
|
|
Üye
|
|
Forum Puanı: 1695
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Pen2x Nickli Üyeden Alıntı
Bu dediğin konuda islam alimleri bile senin kadar net konuşmamış. Caiz değildir diyenleri var ama haramdır demek bu kadar mı kolay sizin için.
Özellikle kurandan bir ayetle yapılmışsa caiz örmüşler, çünkü şifayı verecek olanda Allah, eğer o kişinin doğru yolu bulması yazılmamışsa, isterse 10 hoca toplanıp istediğini yapsın hiçbirşey olmaz. Yoksa ilsam alimleri toplanır bütün dinsiz topluma tılsım yazar hepsini müslüman yapardı.
İnsanların şifa bulmasındaki özgürlüğü de engelleyerek, bence sen daha çok günaha giriyorsun. Bu bakış açısı genelde Vahabilik de var, herşeye bidat, haram diyip duruyorlar. Zaten onlar sünneti de kabul etmiyor
Ayetlerden ve Allah’ın isimlerinden yapılan vefklerin (tılsım, tesirli dua, muska) şifalı olduğuna inanıyoruz. Vefkler, belli yazım kuralı olan ve belirli ayatlerin, isimlerin belirli oranlarda yazılarak veya okunarak işlendiği bir dua metodudur.
Zararı gidereceği kesin olan şeyi kullanmak farz ve onu terketmek haramdır. Muhtemel olanı yapmak iyidir. Ancak onu terketmek haram değildir. Üçüncü türünü yapmak da caizdir. (Elmalılı Hamdi Yazır, Hak Dini Kur'ân Dili, İstanbul 1970, IX, 6395 vd.).
Burada zararı gidereceği muhtemel birşey yapıyorsun. Yaptığın uygulamada dua niteliğinde, ve bunu kabul edecek olanda Allahtır. Eğer hurufilik yoksa işin içinde, vede caiz olmayan malzemeler kullanılmamışsa buna büyüdür, bu haramdır diyemessin, aksine müstehaptır.
|
Yanlış bişey söylediğimi düşünmüyorum biz bu dünyaya sınav olmak için geldik kişinin iradesini değiştirirsen bu başkasının kağıdını hocaya vermek olur. Senin dediğin gibi düşünürsek delilerin de sevap ve günahtan mesul olması gerekir. Şifaya karşı değilim ancak kalp bağlama, karı koca arasında aşk yaptırma gibi konular iradeyi hiçe sayar. Beni birine aşık ettirip sonra o kişiyle evlensem bu benim irademi kısıtlamış olur. Ben kendi irademle birşey yapamıyorsam bu dünyada amacim nedir?
|