Kalpler ancak Allah'ın zikriyle mutmain olur (Ra'd, 13/28)
Ayrıca günah ve haram işlere yanaşırsan o zamanda farzlardan uzaklaştırıyor. Vaktini boş geçirmek, dünyevi zevklerle çok zaman harcamak, çok yemek, çok konuşmak, boş insanlarla takılmak, erkekler için evlilik düşünülmeyen kız arkadaş vb... de imanı zayıflatır, farzlardan uzaklaştırır.
Huşuyu da bir anda bekleme, 5 vakit namazın yanına zikir, salavat, tevhid ekle, adedini abartma. Huşu zamanla gelen birşeydir. İbadetin az da olsa her gün yapılanı makbuldür.
Birde insanın başında dert yoksada insan biraz gevşeyebiliyor, başına bir dert gelirse bunları Allaha yaklaşmada bir vesile kıl, o dönemlerde bolca ibadet et. Hiç derdim yok deme, vardır bir eksiğin, o eksiğini vesile kıl onun için dua et. Kimisi kısmet ister, kimisi para ister, kimisi ev ister, araba ister, derslerinde başarılı olmak ister ister de ister. Çok istediğin birşeyi vesile kıl. O iş olsun diye dua ederken imanın artar, sonra o iş olmasa da olur diye tevekkül edersin zaten bir bakmışın o iş olmuş, sonra sen yolunda devam edersin.
Dertsiz, çilesiz bir vesilesiz yükselen görmedim ben.
|